Automobili

2021 Genesis GV70 cena i specifikacije

Genesis Australia je objavio cene za novi GV70, uoči dolaska lokalnog salona u julu 2021. godine.

Cene se kreću od 66.400 USD pre troškova na putu za početni 2.5T pogon sa zadnjim pogonom, pa sve do 83.400 USD pre troškova na putu za vodeći 3.5T AVD Sport.

Za razliku od svoje prve najave početkom marta, Genesis je potvrdio da će sve verzije takođe biti standardno opremljene memorijskim prednjim sedištima, moćnim nagibom / teleskopskim volanom, sistemom za potvrdu identiteta otiskom prsta i projekcijom svetlosti lokvica – sve prethodno ponuđene sa luksuznim paketom.

Originalna priča nastavlja se u nastavku, sa uključenim cenama i izmenjenim sadržajem Luksuznog paketa.

Genesis GV70 iz 2021. godine detaljno je predstavljen za australijsko tržište, sa dva benzinska motora i jednim dizelom dostupnim u celoj liniji.

Ukupno će Genesis ponuditi četiri varijante GV70: 2.5T, 2.5T AVD, 2.2D AVD i 3.5T AVD Sport.

Liniju GV70 otvara 2.5T, koji pokreće 2,5-litarski turbo-benzinski četvorocilindrični motor koji šalje 224kV snage i 422Nm obrtnog momenta na zadnje točkove, dok je 2.5T AVD, kao što naziv govori, ponuđen u pogon na sva četiri točka.

Varijanta srednjeg dometa je GV70 2.2D AVD, koji šalje 154kV / 440Nm na sva četiri točka iz potpuno aluminijumskog 2,2-litarskog turbo dizelskog četvorocilindričnog motora.

Na vrhu ponude, GV70 3.5T AVD pokreće 3,5-litarski tvin-turbo benzinac V6, koji proizvodi 279kV / 530Nm. Snaga se takođe šalje na sva četiri točka, ali je uparena sa zadnjim elektro-mehaničkim diferencijalom sa ograničenim klizanjem kako bi se pomoglo prianjanju.

Cela linija GV70 opremljena je osmostepenim automatskim menjačem, koji se može naći u trenutnom opsegu Genesisa.

Sve varijante će biti dostupne sa opcionim „luksuznim paketom“, uz sve osim vodećeg modela koji se nudi sa opcionim „paketom Sport Line“ – mada vredi napomenuti da 3.5T AVD dolazi standardno sa mnogim funkcijama koje se nude u paketu Sport Line .

Iako podaci o ubrzanju tek treba da budu potvrđeni za australijsko tržište, brend zahteva vreme od 0-100 km / h od 5,1 sekunde za vodeći 3.5T AVD u inostranstvu, kako je CarAdvice izvestio u decembru 2020. godine.

GV70 serijski dolazi sa panoramskim krovnim krovom, trozonskom klimatskom kontrolom, podesivim ambijentalnim osvetljenjem, akustičnim laminiranim vetrobranskim staklom i staklom prednjih vrata, unutrašnjošću postavljenom kožom, prednjim električnim sedištima sa grejanjem i ventilacijom i zavaljenim zadnjim sedištima.

Infotainment dolazi zahvaljujući 14,5-inčnom ekranu visoke definicije sa navigacijom, proširenom realnošću, ažuriranjima saobraćaja uživo, DAB + digitalnim radiom, prepoznavanjem rukopisa i Apple CarPlai i Android Auto mogućnostima.

Audio se provodi kroz zvučni sistem sa devet zvučnika, dok je bežično punjenje ‘Ki’ dostupno kompatibilnim pametnim telefonima.

Kao opcija, paket Sport Line od 4500 USD, a vlasnici će biti nadograđeni na Nappa kožu sa prednjim sportskim sedištima postavljenim antilopom, oblogom od stuba i stubovima, sportskim volanom, aluminijumskim pedalama, aluminijumskim oblogama, sportskim meračima za temperaturu ulja, obrtnim momentom i pritiskom pojačanja , i dodatak „Sport +“ režima vožnje.

Spolja, paket dodaje set 19-inčnih aluminijumskih felni ‘Sport Line’, sportskije prednje i zadnje branike, dvostruke vrhove izduvnih gasova, sjajnu crnu rešetku, prednju kliznu ploču i krovne šine i tamne hromirane delove.

Da bi se sve bezbedno zaustavilo, paket Sport Line takođe uključuje nadograđene kočnice.

Koraknite do luksuznog paketa – po ceni od 11.000 USD za četvorocilindrične verzije ili 6600 USD za 3.5T – i GV70 dobija prošivenu Nappa kožu sa antilop oblogom i stubovima, pozadinskim osvetljenjem od 3D efekta, 12,3-inčnim digitalnim instrumentom sa 3D funkcijom, head-up displejem i zvučnim sistemom Lekicon od 1050 V (16 zvučnika) kompanije Harman.

Oni koji odaberu Luksuzni paket na vrhunskom GV70 3,5T AVD takođe dobijaju 21-inčne alu felne.

U luksuzni paket su takođe uključeni inteligentni sistem prednjeg osvetljenja, integrisana sedišta sa memorijskim sistemom, moćni nagibni / teleskopski upravljač, sistem za potvrdu identiteta otiska prsta, projekcija svetla lokve, nijansa zadnjeg stakla i dodatna bezbednosna tehnologija u obliku upozorenja za pažnju unapred i pomoć pri izbegavanju sudara pri parkiranju pozadi.

Standardna bezbednost u čitavom opsegu uključuje osam vazdušnih jastuka – uključujući centralni vazdušni jastuk – kao i aktivni poklopac za zaštitu pešaka, asistenciju za izbegavanje sudara u mrtvom uglu, monitor za slepu tačku, upozorenje na pažnju vozača sa vodećim upozorenjem na polazak vozila, izbegavanje sudara napred pomoć pri otkrivanju pešaka i biciklista i pomoć pri izbjegavanju upravljanja, asistencija za duga svetla, inteligentna asistencija za ograničavanje brzine, pomoć pri zadržavanju trake i kočenje kod više sudara.

GV70 će biti ponuđen u izboru od osam sjajnih boja spoljnih boja i tri mat opcije, a poslednji trio košta 2000 dolara. Kupci takođe mogu da biraju između osam nijansi unutrašnjosti sa četiri različita umetka.

Svi modeli 2021 Genesis GV70 dolaze sa pet godina / neograničenim kilometrom garancije, besplatnim redovnim servisom tokom pet godina (ili 50.000 km za benzinske motore i 75.000 km za dizel), pet godina kompanijskog programa „Genesis to Iou“ , kao i pet godina službe službe službe i pomoć na putu 24/7.

U ovoj fazi otvorena su samo dva zastupništva Genesis – jedno u sidnejskom CBD-u i drugo u Paramatti – sa distributerima u Melbourneu i Brisbaneu koji bi trebalo da budu otvorena do kraja 2021. godine.

Genesis GV70 iz 2021. godine biće u prodaji u Australiji u julu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close