Automobili

2021. cena i specifikacije Hiundai Tucson-a: Novi SUV srednje veličine stiže sa naprednom tehnologijom, cena raste

Novi SUV srednje veličine koji nudi tri modela, sve sa standardnim naprednim bezbednosnim tehnologijama, centralnim vazdušnim jastukom i opcijom sportskog paketa N Line.

Hiundai Tucson 2021. godine biće ponuđen u izboru od tri varijante i tri motora kada se pojavi u Australiji u aprilu 2021. godine – svi nude opciju sportskog N Line stilskog paketa.

Hiundai je potvrdio da će četvrta generacija Tucsona biti dostupan u osnovnom ‘Tucson’, srednje klase Elite i vodećem Highlanderu, a svi su dostupni u sportskom paketu N Line koji dodaje jedinstveni stil i vrhunske luksuzne i tehnološke karakteristike.

Cene počinju od 34.500 američkih dolara pre troškova na putu za početni 2,0-litarski benzinski model – 2360 dolara više u odnosu na odlazeći automatski automatik početnog nivoa, ali 4860 dolara više od starog aktivnog priručnika – i dosežu 52.000 dolara pre troškova na putu za turbo-dizel model Highlander, više za 2850 USD u odnosu na ekvivalentni model iz 2020.

Tri četvorocilindrična motora biće dostupna sa novim Tucsonom u Australiji, koji su, premda slični po proizvodima i kapacitetu onima koji su pokretali odlazeći model, remontovani agregati koji pripadaju Hiundaijevoj novoj porodici motora „SmartStream“.

2.0-litarski benzinski četvorocilindrični motor snage 115 kV / 192 Nm, koji pokreće prednje točkove, standardni je u čitavom opsegu, uparen samo sa šestostepenim automatskim menjačem – a šestostepeni manuelni za odlazni model više nije u ponudi.

Modeli Elite i Highlander takođe su dostupni sa izborom opcija pogona na sve točkove: 1,6-litarski turbo-benzinski četvorocilindar snage 132 kV / 265 Nm uparen sa automatskim automatskim dvostrukim kvačilom sa sedam brzina ili 2,0-litarski motorom snage 137 kV / 416 Nm turbo dizelski četvorocilindar u kombinaciji sa konvencionalnim osmostepenim automatom.

Hiundai Australija je potvrdio da će 2.0-litarski benzinski motor prvo stići u prodajne salone, a 1.6-litarski turbo-benzinski motor trebalo bi da se pojavi lokalno u maju ili junu 2021. godine, a zatim u julu 2.0-litarska turbo-dizel opcija.

Opcioni paket N Line (više detalja kasnije u ovoj priči) postaće dostupan lokalno u trećem kvartalu godine.

Otvaranje nove linije Hiundai Tucson 2021. godine je istoimena „Tucson“ varijanta, čija se cena košta 34.500 USD pre troškova na putu, a dostupna je samo sa gore pomenutim 2.0-litarskim benzinskim motorom.

Standardna oprema uključuje 8,0-inčni informativno-zabavni ekran osetljiv na dodir sa bežičnim Apple CarPlai-om i Android Auto-om, 4,2-inčni displej za vozača, ručni klima-uređaj, sedišta od tkanine, kožni umotan upravljač i birač brzine, ulazak bez tastera (ali bez pokretanja pomoću tastera ), automatski halogeni farovi, dnevna LED svetla, zvučni sistem sa šest zvučnika i preklopna grejana retrovizori na vratima.

Tu je i set 17-inčnih aluminijumskih felni – sa rezervnim točkom pune veličine, za razliku od mnogih rivala sa rezervnim uštedama prostora ili kompletima za popravku guma – plus zadnji otvori za vazduh, preklopna sedišta u drugom redu, zatamnjena stakla, akustično vetrobransko staklo, ručna prednja sedišta (ali sa snažnom lumbalnom potporom vozača), krovne šine, birač režima vožnje, četiri USB porta i „paket prikolica“.

Standardne sigurnosne funkcije uključuju autonomno kočenje u slučaju nužde (sa podrškom za raskrsnice), prilagodljivi tempomat sa zaustavljanjem i kretanjem, pomoć pri praćenju trake, pomoć pri zadržavanju trake, upozorenje za poprečni promet, nadzor nad mrtvim tačkama (oba sa podrškom za kočenje) , ograničavač brzine, nadzor pritiska u gumama, upozorenje za putnike sa zadnje strane i senzori za parkiranje pozadi.

Tu su i nadzor pažnje vozača, upozorenje na siguran izlazak (koje podseća putnike da provere da li postoje opasnosti pred nadolazak pre nego što otvore vrata) i kočenje pri više sudara (koje kočenje aktivira nakon sudara da bi sprečilo naknadne udare).

Sedam vazdušnih jastuka je standardno u čitavom opsegu, uključujući centralni vazdušni jastuk između prednjih sedišta – koji neki proizvođači smatraju neophodnim za ANCAP ocenu od pet zvezdica 2021. godine.

Na svim novim Tucson modelima dostupan je N Line Option Pack koji, za razliku od N Line verzija Hiundaija i30, Kona i Sonate, ne povećava performanse – umesto toga, dodaje niz prilagodbi u sportskom stilu i luksuznih karakteristika visokih specifikacija.

Cena paketa iznosi od 3500 USD za početni Tucson, 2000 USD za Elite i 1000 USD za Highlander – razlike koje se pripisuju uključivanju mnogih karakteristika paketa kao standard za više ocene.

Paket N Line zaokružen je nizom specifičnih podešavanja za N Line, uključujući novi spoljni komplet karoserije sa sportskijim odbojnicima i bočnim suknjama, sjajnu crnu rešetku sa ‘skrivenim’ dnevnim svetlima, 19-inčne alu felne N Line srebrne N Line klizne pločice i N Line volan.

U paketu se takođe nalaze LED farovi, LED „kombinacija“ zadnjih svetala, jedinstvena unutrašnjost obložena kožom / antilopom i 10,25-inčni digitalni sklop instrumenata.

Iskoračenje do Tucson Elite – po ceni od 39.000 USD pre troškova na putu sa 2.0-litarskim benzinskim motorom, 43.000 USD sa 1.6-litarskim turbo-benzinskim mlinom ili 47.000 USD sa dizel motorom – dodaje 10,25-inčni infotainment sistem osetljiv na dodir sa žičnom mrežom ogledalo pametnog telefona i satelitska navigacija, kožne obloge sedišta, vozačevo sedište podesivo po snazi, grejanje prednjih sedišta, dvozonska kontrola klime, aluminijumske felne od 18 inča i zadnje staklo za zaštitu privatnosti.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close