fbpx
Automobili

2020 SsangIong Korando ELKS 1.5T pregled benzina

Ako vas pitaju za davanje imena korejskom automobilu, SsangIong je možda poslednji na koji mislite. Hiundai i Kia verovatno ocenjuju pominjanje, a kupci određene starosti možda se još uvek sećaju Daevoo-a, ali u pogledu prepoznavanja brenda, SsangIong još uvek mora da pređe put.

Trudi se da preokrene tok. Igra u nekim od najpopularnijih australijskih tržišnih segmenata sa utehom sa dvostrukom kabinom i malim i velikim SUV-ima koji popunjavaju njegov asortiman. Sada ulazi u najprodavaniji segment novih automobila 2019. godine sa svežim srednjim SUV-om: 2020 SsangIong Korando.

Vrednosne cene su prvo oružje u napadu brenda. Za Korando ELKS srednje klase koji ovde vidite platićete 30.990 dolara za vožnju sa 1,5-litarskim turbo-benzinskim motorom, šestostepenom automatikom i pogonom na prednje točkove. Ako je vaš budžet i dalje manji, tu je i model sa automatskim podešavanjem za 2000 USD manje ili osnovni priručnik za 4000 USD manje.

U svakom slučaju, poredani pored konkurenata u klasi sa automatskim pogonom i pogonom na dva točka, platićete 32.990 dolara plus na cesti za osnovni model RAV4 GKS, 32.880 dolara plus ORC-ovi za Mazdu CKS-5 Makk – dve najveće prodavci u svom segmentu – ili ako više ne cenite budžet, Mitsubishi Outlander ES je za 30.990 dolara za vožnju.

Na drugom mestu je prilično jednostavno – dobijate tradicionalne brojčanike sa malim 3,5-inčnim centralnim displejem za putni računar i digitalni speedo. Postoji crtica mekog dodira, ali na drugom mestu ima čvršće plastike i ogroman sjaj-crna traka preko crtice koja se putnicima nije uvek svidela. Nagnuto je poput ogledala u zabavištu i odražava lice putnika na prednjem sedištu.

Tempomat i ograničenje brzine dolaze standardno, pa tako i automatska svetla, kamera za vožnju unazad, ulazak bez ključa sa startnim dugmetom, prednji i zadnji senzori za parkiranje, dnevna LED svetla i LED zadnja svetla, automatska duga svetla, preklopni retrovizori, farovi projektora, prednji prozori sa automatskim podizanjem / spuštanjem, obloga sedišta od tkanine i volan presvučen kožom.

Takve funkcije je lako pronaći u brošuri, ali ono što nećete naći pomenuto je ugrađeni zvučni signal za sve. Ubrzajte previše energično i Korando će vam zapištati (da, zaista). Otvorite vrata automobila sa upaljenim motorom, da biste otvorili garažna vrata, i čuće se još zvučnog signala. Senzori za vožnju unazad imaju dva tona zvučnog signala, što može biti zbunjujuće, pa čak i indikator zvuči kao video igra iz 80-ih: više zvučni signal nego kliktanje.

Postoji režim sportske vožnje (zajedno sa zimskim podešavanjima), ali on zapravo ne čini mnogo stvari da bi stvari postale sportskije. Veća je težina za upravljanje kada se pomoć vraća, ali nema očiglednih promena u mapiranju gasa ili obrascima menjača.

Kao nedostaci, oni su sasvim mali. Ništa sa čime se ne bi moglo živeti ili prilagoditi vremenu i poznanstvu, a zaista je najočiglednije jer svako vreme provodim u više vozila, što može preuveličati ove vrste hirovitosti.

Barem bi bilo da dolazi sa rezervnim točkom. S obzirom na krupne dimenzije, očekivali biste da postoji rezervni deo u punoj veličini koji će vas držati u pogonu. Nema, čak ni uštede prostora. Umesto toga, tu su kompresor i zaptivač za popravku proboja koji će vas zadržati u pokretu.

U neobičnoj specifikaciji postoje i tačke za pričvršćivanje dvoslojne zavese za prtljažnik i teret, ali one se u Australiji ne isporučuju standardno. Morate ih sami opremiti iz asortimana dodatne opreme.

Sve skuvajte, i iako Korando ne mora nužno voditi klasu SUV vozila u bilo kojoj oblasti, stavlja svoje najbolje mesto u pogledu prostora i praktičnosti. A sa cenama postavljenim ispod početne ocene većine rivala, ovo osigurava snažnu vrednost za novac.

Možda to neće pokolebati kupce koji traže keš marke vrhunskog brenda, ali kupci novih automobila koji vrednu vrednosti treba da pronađu sve što im treba u najnovijem Korandu. Iako postoji još nekoliko grubih ivica, većina osnova je više nego samo pokrivena, što čini najnoviji SsangIong-ov model iznenađujućim tihim postignućem

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button