Automobili

2020 Audi RS K8 pruža loše performanse, bez žaljenja

Optimizacija vozila za trkačku stazu obično nije u skladu sa svime što biste želeli kod svakodnevnog vozača. Kvalitet vožnje, suzbijanje buke, ponekad čak i sami prozori izlaze kroz prozor u ime bržeg odlaska.

Ali to nije slučaj sa Audi RS K8 sa 591 KS. Iako je Audijev super-SUV prepun svih performansi koje biste očekivali za nešto što je nekada postiglo rekord kruga u Nurburgringu za proizvodne SUV-ove-noviji Porsche Caienne Turbo GT ga je od tada poboljšao-kvalitet vožnje na opcionalnom modelu RS K8 23 inčni točkovi i letnje gume su izuzetno udobni. Još jedan tipičan nedostatak automobila sa performansama je buka koju stvara ova široka i čvrsta guma, ali ovaj Audi plovi brzinom od 70 km / h uz šapat pozadinske buke od 67 decibela, jedan više od limuzine Lekus LS.

Audijev novi mega SUV prvi je automobil bez marke RS, a proizvod je mnogo više od lijepljenja RS znački na K8. Izgrađen na istoj MLB platformi kao i Lamborghini Urus, Porsche Caienne i Bentlei Bentaiga, nadmašuje ih sve. Nema znakova borbenih aviona, nema smešnih hromiranih rešetki, nema 911 osećanja. U poređenju sa K8, postoje suptilne promene spoljašnjosti rešetke i zadnjeg branika, duži spojler koji silazi sa krova i oni dostupni 23-inčni točkovi.

Odgovarajući veliki pištolj
Zahvaljujući porodičnom 4,0-litarskom V-8 motoru sa dvostrukim turbopunjačem i osmostepenom automatskom kombinacijom, RS K8 sa 591 KS razvijao je brzinu od 100 km / h od 3,2 sekunde, a četvrtinu milje otpremio je za 11,6 sekundi pri 119 km / h. trebalo bi da bude brzina do 190 km / h. Taj izlaz iznosi 50 konja na Porsche Caienne Turbo i 50 manje od Urusa. Ipak, uprkos nedostatku snage i gotovo 200 kilograma manjka mase u odnosu na Lambo, Audi je za samo 0,1 sekundu sporiji na 60 km / h i 0,3 sekunde iza četvrt milje. Pritisnite papučicu gasa i turbopunjači RS K8 se u trenutku probude, potisak udari, a standardno vazdušno vešanje snažno čuči na zadnjim nogama, nos se podiže i držite se, deco, idemo na mesta. Ali čak i sa opcionim sportskim izduvnim gasom, RS K8, kao i njegovi drugovi iz pogona RS6 Avant i RS7 Sportback, ne vrišti toliko glasno kao što mislimo da bi nešto sa ovakvim performansama trebalo. Pogon na sva četiri točka osigurava ponavljanje ove vežbe i da se konji K8 okreću brzinom. To je glupo zabavno, pomalo i smešno. Veličina, masa, snaga i opasnost svojstvena tom koktelu uvek se dopadnu publici. Ako odete u cirkus bez nade da će slonovi zgaziti svoje vodiče, ne želimo da idemo u cirkus sa vama.

Kako ovaj veliki slatkiš ne bi gazio ništa, Audi ubacuje svu svoju najnapredniju opremu za šasiju. Vazdušno vešanje podesivo po visini i upravljanje zadnjom osovinom su standardni. Opcije uključuju opsceno velike karbonsko-keramičke rotore koji se dele sa Urusom, zadnji diferencijal sa vektorskim momentom i elektronski upravljane 48-voltne šipke protiv prevrtanja koje poravnavaju krivine i čine da verujete u SUV-ove koji upravljaju. Čak i uz svu opremu za performanse, kvalitet vožnje je toliko dobar da niko ne može zaključiti o njegovim mogućnostima. Ovo je tačno čak i pri ovom ludom visokom pritisku u prednjim gumama od 48 psi i zadnjim gumama od 49 psi koji podržavaju prevoz do 1100 kilograma ljudi i stvari i vuču do 7700 funti.

Postoji nespretan stav prema RS K8 koji olakšava brzinu. Nema neprijatnih poteza. Letva upravljača sa brzim odnosom je lepo usklađena sa sposobnošću vešanja da reaguje i uliva vas u uverenje da SUV može biti sportski automobil. Pri većim brzinama, upravljanje na četiri točka stabilizuje upravljanje tako da 190 km / h uopšte ne izgleda kao loša ideja. Te široke gume 295/35R-23 stalno vise tamo i testiraju koliko vam je udobno pri približavanju granici prianjanja od 0,98 g na visini SUV-a. U početku se oseća brutalnije od balerine, ali smo bili prijatno iznenađeni razigrano neutralnom ravnotežom na granici koju je omogućila zadnja diferencija koja vektoruje obrtni moment. Ali i ovde, izuzetna zasluga RS K8 dolazi sa neobičnim bonusom praktičnosti. Kvadratna prednja-zadnja guma znači da to možete učiniti najneverovatnije za performanse automobila: rotirati gume.

Bits and Baubles
Unutrašnjost se ne udaljava previše od K8. RS sedišta sa integrisanim naslonom za glavu i bučnijim bočnim podupiračima tu su da vas drže. Jastuci sedišta su ušiveni u karakterističan RS rešetkasti uzorak koji se nalazi i na rešetki. Skup digitalnih mjerača je standardan i ima RS način rada koji vam daje digitalni tahometar oblika koji nas je podsjetio na trakasti tahometar na Corveti iz 1984. godine. Head-up ekran prikazuje iste informacije. Prostor na zadnjim sedištima je velikodušan za odrasle, a zadnji prtljažni prostor guta osam kutija za nošenje, dve više od Chevrolet Tahoea.

Iako će RS K8 doći samo sa automatskim menjačem, bistri tahometar je lep dodir jer smo otkrili da menjač nije tako agresivan sa prebacivanjem u niži stepen prenosa kao u Porsche Caienne Turbo. Pod kočenjem u zavoju, često bira previsok stepen prenosa uprkos tome što je automobil u dinamičkom režimu i automatski u sportskom režimu. Posegli smo za lopaticama radi bolje kontrole, a tahometar u obliku hokejaške palice postao je relevantan za prebacivanje u višu brzinu jer se snaga iz V-8 puni pravo u crvenu liniju i motor nikada ne zvuči kao da je pod bilo kakvom prisilom.

Sva ova izvrsnost počinje od 113.995 dolara; naš testni automobil imao je gotovo sve performanse i luksuznu opciju, što je cenu dovelo do 138.340 dolara. Ali činjenica da RS K8 potkopava Urus, Bentaiga i Caienne Turbo sa maržama koje se kreću od pet do šest cifara je još jedan način na koji je daleko lakše živeti nego što sugerišu njegove performanse.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close