fbpx
Automobili

2019 Subaru KSV 2.0i-S pregled

Jedan veliki deo Subaru-ove DNK je njegova strana performansi: prisilno hranjeni ravni motocikli sa četvorokomponentnom izduvnom notom izduvnih gasova, koji su nekada imali dovoljno mumba i rukovanja da uliju strah u mnoge prestižnije i skuplje automobile performansi.

Subaru, međutim, ima i drugu stranu. Dok su STi stvari bile na vrhu piramide, glavnina Subaruovog dometa i popularnosti tokom godina bila je nešto kao preteča besnom SUV fenomenu.

Leone je bio mesto gde je AVD vagon počeo, pružajući sve šape prostranom i kutijastom bokserskom vagonu. A Brumbi je postao nešto poput ikone u regionalnoj Australiji. Stalni AVD sistem, zajedno sa pristojnim razmakom od tla, ima smisla.

To je recept koji je i dalje sastavni deo Subaru-a, a prikazan je sa trenutnim Subaru-om KSV 2019. Ovde imamo domet 2.0i-S koji ima maloprodajnu cenu od 35.780 dolara. Opseg počinje sa prilično oštrih 28.490 dolara za 2.0i, sa 2.0i-L (30.860 dolara) i 2.0i Premium (32.670 dolara).

To nije najnoviji i najbolji EieSight sistem poput Forestera za nadgledanje vozača, ali ipak ima malo tehnološkog udara. Bilo da se radi o visokotehnološkoj gozbi ili slučaju preopterećenja informacijama, ostaviću na individualnim mišljenjima.

Treba napomenuti jednu stvar: upozorenje na odlazak sa trake ponekad se na seoskim tasmanskim putevima osećalo pomalo strogo, a zvučna i vizuelna upozorenja odaju mala odstupanja u pozicioniranju vaše trake. Može postati dosadno.

Imenovanje specifikacija odaje jedini pogon u ponudi za KSV: 2,0-litarski četvorotočka nazvan ‘FB20D’. To je drugačiji motor od FA20 u BRZ-u (i Toioti 86) koji ima za cilj niže izlaze i bolju efikasnost. Proizvodi 115kV pri 6000 o / min i 196 Nm pri 4000 o / min prolazeći kroz CVT.

Pomerite se u drugi red i jednako je udoban i prilično prostran. Nema ventilacionih otvora, ali sedišta imaju lepu grabulju, sa dovoljno prostora za noge da dve odrasle osobe budu udobne. Vidljivost je prilično dobra, ali krovni otvor zaista radi samo za prvi red.

Pogledajmo prtljažnik: 310L prostora je sa male strane, ali sve je to prilično korisno. Sam otvor prtljažnika nije ogroman, a ti lukovi točkova kradu malo prostora. Nema usne za pregovaranje, a podizanje poda pokazaće rezervu uštede prostora. Ne u punoj veličini, što bi bilo lepo za one koji voze po puno grubih puteva.

Tačno, vratili smo se na vozačko mesto. Pritisnite dugme i motor bruji sa pomalo zujastom prirodom. Vožnja KSV-a pomalo greši na čvrstoj strani, bez mnogo kotrljanja karoserije, posebno u poređenju sa mekše podešenim Foresterom.

KSV se lepo nosi sa neravninama, međutim, brzo se oporavlja od velikih hitova i ostaje pribran. Nema sumnje, tome pomažu visina vožnje i hod suspenzije

A ako se nađete u nezgodnom blatu ili nečemu pomalo strmom, „Ks-Mode“ je dizajniran da pomogne terenskim sposobnostima. Radi nekoliko stvari, uključujući mapiranje gasa, zaključavanje CVT-a u niži prenosni odnos, kao i podešavanje kontrole vuče i viskoznog središnjeg diferencijala za veće prianjanje. Prirodno, KSV nije namensko terensko vozilo. Podaci na papiru su bolji od većine u segmentu.

Kao što sam već nagovestio, četvorocilindrični motor nije spektakularni izvođač. Prolazi kroz Subaru Lineartronic CVT, koji je vrlo stepenast. Zbog toga se oseća uglavnom poput tradicionalnog menjača dok prolazi kroz razmere po gradu.

Idite malo teže, međutim, to je druga priča. Nedostaje vrsta ubrzanja koja vam je potrebna za preticanje zemlje, kada je prozor sigurnih prilika često prolazan. Sveukupno je sporo i retko se oseća korisno.

Primetna količina buke na putu nadire u kabinu brzinom od oko 80km / h, što postaje bučno troglasno brujanje. S obzirom na to da su gume potpuno razvijen teren za autoput, malo je teško to opravdati. Pretpostavljamo da malo veća izolacija buke oko luka točkova ne bi zalutala.

Zanimljivo je da su Tasmanija i Cooma zabeleženi kao dva Subaruova uporišta u pogledu udela na tržištu. Vremenske prilike, pravilno hladne zime i uski, krivudavi putevi različitih površina gore i dole planinama daju Subaru KSV prirodnu prednost.

Stalni AVD (umesto reaktivnog sistema na zahtev), dobar razmak od tla i neke dokazane sposobnosti sa blacktopa se lepo slažu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button