fbpx
Automobili

2005 Ferrari 612 Scaglietti je naš izbor dana na aukciji donesite prikolice

Ferrari 612 Scaglietti iz ranih 2000-ih nije nužno bio ničiji izbor za klasik svih vremena jer je imao neku vrstu nezgodnog stila.


Međutim, sigurno je izdržao test vremena, kao i njegov V-12 od 533 KS i šestostepeni manuelni sa mjenjačem sa zatvaranjem.
Ovaj model je na prodaju na Bring a Trailer. I, iako se aukcija ne završava do ponedeljka, 21. marta, licitiranje je već na 150.000 dolara.
Ponekad ne znate šta imate dok ne nestane, a izgleda da je to slučaj sa ovim Ferrari 612 Scaglietti sa šest brzina iz 2005. godine, koji je trenutno na prodaju na aukcijskom sajtu Bring a Trailer—koji, poput Auto i Vozač , deo je Hearst Autos.

U svoje vreme, 612 je bio nešto čudno – mnogo skuplji i manje moćan od Mercedes-Benz CL65 AMG, iako je pobedio Mercedes CL600 (i Bentlei Continental GT i Aston Martin DB9) u uporednom testu iz 2004. . Ali ta pobeda je bila uprkos njenom stilu, a ne zbog toga. U tom testu, usputno smo spomenuli njegovu „nezgrapnu dugačku haubu, proporcije kabine pozadi“ i „neubedljiv stil“ i proveli mnogo više vremena u rapsodičnom opisu kako je bila odlična vožnja. Ferari V-12 oslobađa mnoge grehe. Ferari V-12 zakačen za šestostepeni manuelni menjač sa mjenjačem sa zatvaranjem? Može se ugraditi u Kia Amanti, a mi bismo ga i dalje želeli. Ali niko nije označio 612 Scaglietti kao budući klasik.

Pa, možda je u pitanju Azzurro Argentina plava boja specijalne narudžbine ili postavka fotografija ovde, ali stil 612 koji je napisao Pininfarina prilično stari. Njegove meke krivine su iz druge ere, kao i pogonska jedinica: 5,7-litarski atmosferski V-12 koji je ocenjen na 533 konjske snage i 434 funti-stope obrtnog momenta. BAT lista kaže da je samo oko 60 612 sa ručnim menjačem ikada stiglo u SAD, a ta procena je u skladu sa onim što nam je Ferari rekao na predstavljanju automobila 2004. Tada je Ferari imao 200 američkih porudžbina za automobil, a 90 odsto njih je bilo za F1 automatik sa jednim kvačilom.

Ovaj 612 ima 15.000 milja na sebi, što nam se čini kao pravi iznos—to je još uvek u suštini nov automobil, ali možete da ga vozite koliko god želite i ne brinete o amortizaciji. Originalna cena nalepnice bila je 271.664 dolara, uključujući opcije u vrednosti od 2005 dolara koje su urnebesno ispisane rukom („šavovi u blu medio, volan u blu medio, obojena metalna traka na instrument tabli“). Iznad te linije nalazi se 13 drugih opcija koje su najistaknutije za onu koja nedostaje: automatski menjač. Prilično je teško živeti u Njujorku (gde je ovaj automobil prvi put isporučen) i tražiti priručnik. Bravo, ti stari plutokrato.

Ostalo je još više od nedelju dana do ovog, tako da imamo vremena pre nego što saznamo koliko je svet spreman da plati za jedan od poslednjih V-12 manuelnih Ferarija. Ali već smo sigurni da će 612, koji se nekada smatrao jeftinom, uskoro dobiti svoje.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button