fbpx
Automobili

1962 Chevi Corvair 95 Rampside Pickup je naš izbor dana na aukciji donesite prikolicu

Naš izbor dana „Donesite prikolicu“ je ovaj Chevrolet Corvair 95 Rampside pikap iz 1962. godine, koji će biti na aukciji do utorka, 22. marta.

• Ovo je pomalo projekat jer su mu potrebne kozmetičke i mehaničke popravke da bi se vratio u borbenu formu.

• Volimo starinski izgled i mislimo da je bočno postavljena rampa do kreveta nova karakteristika koja bi mogla imati smisla i na modernim kamionetima.

Današnji izbor na aukciji sa veb lokacije Bring a Trailer—koja je, kao i automobil i vozač, deo Hearst Autos—je ovaj stari, ali cool kamionet Chevi Corvair 95 Rampsajd iz 1962. godine. U redu, malo je grubo oko ivica, ali saslušajte nas: mali pickupovi su ponovo u stilu. Jel tako? I Ford Maverick može da nosi staro ime preko vrata prtljažnika, ali ovaj stari Chevi je zapravo vintage.

Prvobitno deo Chevijeve linije Corvair-a sa zadnjim motorom, Rampsajd pikap je imao bočna vrata koja su se preklopila da služe kao rampa, omogućavajući da se teret utovari u krevet direktno sa ivičnjaka. Možda bi se takva funkcija mogla dodati kako bi se poboljšala funkcionalnost sledećeg Silverada.

Čini se da je unutrašnjost u prilično dobrom stanju za svoje godine, a šema sive i bež boja predstavlja privlačan kontrast sa zelenom bojom eksterijera kamiona. Očigledno je da ima malo rđe, a krov ima malo rđe, ovaj, patine, ali mislimo da je to deo šarma. Na kupcu je da li će kamion ponovo isprati ili ne, ali mi nekako iskopavamo izgled kakav jeste.

Horizontalno suprotstavljeni vazdušno hlađeni ravno-šest motor, u kombinaciji sa trostepenim manuelnim menjačem, pokreće zadnje točkove. Motoru se može pristupiti podizanjem poklopca unutar kreveta. Motor je proizvodio 80 konjskih snaga kada je bio nov, tako da nemojte imati nikakvu ideju da vučete Airstream prikolicu sa ovom opremom.

Prodavac je uradio neke popravke da bi ga pokrenuo za prodaju, uključujući zamenu pumpe za gorivo, karburatora i kočionih vodova, tako da kupac može očekivati da kamion radi i vozi. Biće potrebno malo poraditi da bi bio zaista prikladan za vožnju, ali imajući to na umu, učiniće nečiju flotu malo prepoznatljivijom. Aukcija se završava u utorak, 22. marta, a za pet dana do kraja, ponuda za ovaj kamion bez rezerve iznosila je samo 4400 dolara.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button