fbpx
Zanimljivosti

Zasto ce se zivotno osiguranje zatvoriti za COVID 19?Imamo neke odgovore.

Brojni Amerikanci sada pitaju da li je koronavirus pokriven životnim osiguranjem?

Dobra vest je da, prema istraživanju finder.com, veb lokacije za finansijsko poređenje, za koju se tvrdi da pomaže potrošačima da donesu najbolje odluke kada je u pitanju rukovanje njihovim novcem. Sajt ispituje finansijske proizvode kao što su kreditne kartice, različiti zajmovi, kao i osiguravajuće kompanije da ih nabrojimo.

Katia Iervasi, pisac osiguranja, Finder.com izveštava da ako već imate polisu, vi ste pokriveni za COVID-19. Ako se još niste prijavili za neku politiku, mogli biste se suočiti sa kašnjenjem u odobrenju.

„Tokom globalne zdravstvene krize kao što je koronavirus, prirodno je razmišljati o finansijskom planiranju i kako možete da zaštitite sebe i porodicu“, kaže Iervasi u komentaru e-pošte dostavljenom Black Enterpriseu.

Srećom, kaže Iervasi, smjernice o životnom osiguranju su prilično jasne.

Dodala je da za razliku od putnog osiguranja, za životno osiguranje ne postoji „pandemija“ izuzeća. U osnovi, to znači da ako već imate polisu i nastavite plaćati premije na vreme, vaši najmiliji će dobiti isplatu ako umrete od coronavirusa.

Ali ako želite da kupite polisu životnog osiguranja, možda ćete morati da sačekate. „Razgovarali smo s glavnim osiguravačima širom SAD-a i otkrili da mnogi od njih – poput Lincoln Financial Group-a – nameću periode čekanja za prijave. Čekanje traje oko mesec dana – ili duže za podnosioce zahteva koji su pre-postojeći uslovi ili su nedavno putovali u zemlje koje je COVID-19 najviše pogodio, poput Italije i Kine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button