fbpx
Automobili

Trenutni Volvo KSC90 će se prodavati zajedno sa njegovom zamenom za EV

Volvo će nastaviti proizvodnju trenutnog KSC90 čak i kada lansira novi vodeći SUV EV.
KSC90 se proizvodi u Švedskoj, dok će se njegova električna zamena proizvoditi u Južnoj Karolini.
Prema rečima generalnog direktora Volva, očekuje se još jedno fejslifting za SUV.


Proizvodnja druge generacije Volva KSC90 nastaviće se u doglednoj budućnosti, navodi se u izveštaju Automotive Nevs-a koji citira generalnog direktora Volva Hakana Samuelsona. Iako Volvo planira da lansira novi vodeći EV crossover koji će efikasno zameniti KSC90, Samuelsson je rekao da postoji mnogo razloga da se trenutni model zadrži u proizvodnji, a to su velika potražnja za hibridima u SAD i Kini.

Novi Volvo EV krosover, koji je prikazan na Concept Recharge-u prikazanom 2021. godine (na slici ispod), trebalo bi da dobije novo ime i biće proizveden u Volvovoj fabrici u Južnoj Karolini. Ovo ostavlja prostor za trenutni KSC90 da se nastavi u narednih nekoliko godina, pošto se proizvodi u Švedskoj. Volvo je upravo najavio ulaganje u ovu fabriku u Torslandi, Švedska, kako bi napravio svoju sledeću generaciju električnih vozila, ali brend ne planira da pređe na potpuno električnu liniju do 2030. To daje modele na gas kao što je KSC90 dosta godina za postepeno ukidanje.

Lansiran 2015. godine kao prvi model u nedavnom podmlađivanju Volva, KSC90 nastavlja da bude snažan prodavac za kompaniju: prodao je 38.657 jedinica u SAD u 2021. godini, što je povećanje od 13 procenata u odnosu na 2020. i drugo iza manjeg KSC60 krosovera 41. Samuelsson je rekao da uskoro dolazi još jedan facelift za KSC90, a takođe ne bismo bili iznenađeni ako Volvo na kraju odustane od standardnih T5 i T6 benzinskih pogona i zadrži samo plug-in hibridni model KSC90 Recharge.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button