fbpx
Automobili

SUV Bentlei Bentaiga za 2022. dobija prilagođeno Mulliner Space Edition

2022 Bentlei Bentaiga Space Edition je model po meri koji je napravio Mulliner, interna dizajnerska divizija brenda, za jednog posebnog kupca.


Space Edition nosi posebnu zelenkasto-sivu farbu Cipress sa narandžastim akcentima inspirisanim tragovima prašine kometa.
Svemirska tema Bentlija se nastavlja unutra sa detaljima kao što je solarni sistem prikazan na osvetljenim pragovima.
Možete li uplatiti šestocifrenu traženu cenu za Bentlei Bentaiga za 2022? Da li volite astronomiju, Ratove zvezda ili bilo koju drugu temu u vezi sa svemirom? Pa, očigledno je jedan kupac Bentlei-a odgovorio potvrdno na sve gore navedeno, jer je neko naručio odeljenje za dizajn brenda, Mulliner, da im po meri napravi verziju sa svemirskom temom Bentaiga Speed od 262.125 dolara.

Za one koji ne znaju ili nikada nisu imali razloga da uče, Bentaiga Speed pokreće motor V-12 sa dva turbo punjača od 626 KS. Kada smo testirali model iz 2017. godine – kada je imao samo 600 konja – ubrzao je od nule do 60 milja na sat za samo 3,5 sekunde. To je prilično brzo za nešto što je preokrenulo našu vagu na 5672 funte. Očigledno, ne očekujemo da će Bentlei Speed za 2022. biti sporiji, ali očekujemo da će svoje putnike sa dobrim potpeticama gurnuti na zadnji deo bogato opremljenih sedišta SUV-a.

Zajedno sa ostatkom kabine, sedišta u Bentaigi po meri (jednostavno nazvanoj Space Edition) su umotana u prelepe materijale. Bentli kaže da je šema boja „Beluga i pliskavica“ namenjena da dočara noćno nebo. Slična estetika inspirisala je crne satenske rešetke zvučnika sa njihovim osvetljenim oznakama, koje treba da podsećaju na zvezde.

Možda je naš omiljeni detalj osvetljeni dizajn na pragovima koji prikazuje planete u solarnom sistemu. Možete li da pogodite čemu su dizajnirani prskani narandžasti detalji na donjim kracima volana i na ručici menjača? Ako ste pogodili da gori raketno gorivo, grešite. Ako ste pogodili solarne erupcije, u pravu ste!

Spolja gledano, Bentaiga Mulliner Space Edition nema blistavu grafiku ili otvorene reference na galaksiju daleko, daleko. Ali SUV izgleda upečatljivo na fotografijama koje je Bentlei objavio, posebno sa zvezdanim nebom kao pozadinom. Dok je svemirska tema Bentlei-a po meri prikladnija kada sunce zađe, jače svetlo bi moglo da posveti više pažnje njegovom farbanju. Rečeno nam je da je njegova zelenkasto-siva Cipress boja ista nijansa koju je nosila prva generacija Bentlei Continental GT iz 2003. godine. Mulliner je takođe zamenio sjajnu spoljašnju oblogu Bentaige sa sjajno-crnim delovima. U još jednom ukazanju na svemir, akcenti narandžastog plamena na donjem delu karoserije su upoređeni sa tragovima prašine kometa.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button