Automobili

Restilizovan Porsche Macan – Novi izgled i veća snaga

Otkrijte novi GTS Sport paket!
Ako za Porsche postoji važan model , to je svakako „mali“ SUV u ponudi, Porsche Macan : kompaktan i sportski model lansiran 2013. godine, u posebno srećnom periodu za ovu vrstu automobila, dostigao je brojke. Vrlo značajan prodaja (600.000 od 2014.), privlačeći nove kupce (80% kupaca Macan).

I koji je bolji način da i dalje zavodite nego da se redovno razvija? Dakle, sledi treći preuređivanje Macana, u očekivanju kompletnog, potpuno električnog remonta.

Novi stilski detalji
Budite sigurni Macanovi obožavaoci, evolucije su vrlo suptilne, a SUV zadržava liniju i stilske elemente koji su mu doneli uspeh.

Galerija: Porsche Macan (2021)
Porsche Macan GTS (2021)
37 Slike
Na prvi pogled, glavni deo predstavljaju glavne promene: prednji usisnici za vazduh sada su integrisani u jedan isti dizajn, sa oblogom u istoj boji kao i telo, stavljajući još veći naglasak. površine. Straga ima crni difuzor koji sportski podiže linije, dok bočne suknje imaju trodimenzionalnu grafiku zbog koje se još više ističu.

Ažurirani su LED farovi i spoljni retrovizori Sport Design, dok felne od 19 do 21 inča imaju sedam novih dizajna. Na vrhu je Macan GTS preuređen, posebno sa različitim završnim obradama: 21-inčni naplatci u RS Spider dizajnu u satensko crnoj boji, Sport Design suknje, LED zadnja svetla i crni sportski izduvni gasovi.

Nova konzola i analogni sat za sve
Unutrašnjost Porsche Macana takođe je redizajnirana, počevši od analognog sata na instrument tabli, sada standardnog, ali pre svega sa redizajniranom centralnom konzolom, sa ažuriranim kontrolama, većim odeljcima za odlaganje i ručicom menjača. Manjim i boljim integrisanim brzinama.

Sedišta i kontrolna tabla mogu se spojiti u novim bojama Papaia Metallic, Gentian Blue i Pithon Green u verzijama GTS i GTS Sport paketa. GT Sport upravljač, koji dolazi direktno sa modela 911, takođe je dostupan kao opcija, dok 10,9-inčni ekran osetljiv na dodir omogućava navigaciju i kontrolu Apple Car Plai-a, a moguće je instalirati i sistem snažnijeg zvuka.

Snaga u porastu
Svi Macans su sada opremljeni PDK-ovim 7-brzinskim menjačem sa dvostrukom spojkom, pogonom na sva četiri točka i snažnijim motorima. Počevši od Macana opremljenog 2,0-litarskim turbo četvorocilindričnim motorom, koji sada isporučuje 265 ks umesto 245, istovremeno povećavajući maksimalni obrtni momenat na 400 Nm: sa paketom Sport Chrono vidimo dobitak od oko tri desetine drugi na 0-100 km / h, sa najvećom brzinom od 232 km / h.

Za Macan S rešenje je usvajanje motora koji je prethodno ugrađivao GTS: tvin-turbo 2.9 V6 sa 380 ks i 520 Nm obrtnog momenta. Prelazak od 0 do 100 km / h traje 4,7 sekundi, opet sa paketom Sport Chrono, a najveća brzina je 257 km / h. Inače, sistem Porsche Active Suspension Management (PASM) sada je standardan za Macan S, dok je ranije bio samo opcija.

Vrhunski model je Macan GTS, koji sada ima V6 2,9 biturbo prethodnog Macan Turba, sa 441 ks i 550 Nm: približno 4,3 sekunde od 0 do 100 km / h, sa maksimalnom brzinom povećanom na 272 km / h. Porsche-ove kočnice sa površinskim premazom (PSCB) pojavljuju se standardno na Macanu GTS, sa površinom kočionog diska od volframovog karbida i crvenim čeljustima; prilagodljivo ogibljenje je postavljeno za 10 mm niže u normalnoj vožnji, i generalno amortizeri imaju modifikacije čiji je cilj poboljšanje performansi, ali i udobnosti.

Nova dodatna oprema za GTS Sport paket
Novi paket dodatne opreme, GTS Sport Pack, razvijen je posebno za GTS. Sadrži nekoliko opcija: paket Sport Chrono, Porsche Torkue Vectoring Plus, sportska sedišta sa 18 mogućnosti podešavanja i retrovizore Sport Design sa sjajnom crnom završnom obradom. Tu su i prednja i zadnja maska i bočne suknje u satensko crnoj boji, kao i 21-inčni naplatci GT Design sa gumama visokih performansi. GTS opremljen Sport paketom ima unutrašnje elemente od karbonskih vlakana i sportske obloge.

Galerija: Porsche Macan GTS (2021) sa GTS Sport paketom
Porsche Macan GTS (2021) sa GTS Sport paketom
34 Slike
Cene za restilizovani Porsche Macan:
Danas dostupan za naručivanje, novi Macan se nudi u Francuskoj od 64.633 €.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close