fbpx
Uncategorized

Pregled Mitsubishi Pajero Sport GSR 2023

2023 Mitsubishi Pajero
Veliki terenci brzo postaju noževi švajcarske vojske australijske porodice. Automobili kao što je Mitsubishi Pajero Sport iz 2023. zaslužuju pohvale za svoju sposobnost da kombinuju praktične sposobnosti sa veštinom na terenu. Mitsubishi je zauzeo nišu u segmentu velikih terenskih SUV-ova svojom ponudom zasnovanom na vrednosti, ali se suočava sa oštrom konkurencijom u 2023. Postavili smo vrhunsku specifikaciju kako bismo videli da li je i dalje kritična pred novim rivali.

Koliko košta Mitsubishi Pajero Sport u Australiji?
Mitsubishi Pajero Sport je jedan od najpristupačnijih velikih SUV vozila koji se prodaju u Australiji počevši od 44.940 dolara pre troškova na putu. Opseg se proteže sve do 62.440 dolara (plus ORC) za vrhunski Pajero Sport GSR sa 4k4 i sedam sedišta. Ovo je varijanta na testu i dolazi sa svim voćem dostupnim u Pajero Sport Ekceed-u, ali dodaje zatamnjene stilske dodire.

Kao takva, oprema uključuje 8,0-inčni digitalni displej instrumenata u boji, prednja sedišta sa grejanjem, prednje parking senzore, funkciju daljinskog pokretanja vrata prtljažnika i zvučni sistem od 860 vati. Takođe uključuje nekoliko dodatnih bezbednosnih stavki kao što su pomoć pri promeni trake, upozorenje na mrtvi ugao i sistem upozorenja na poprečni saobraćaj pozadi.

GSR varijanta uključuje crne aluminijumske felne od 18 inča, crni PAJERO SPORT amblem na haubi, crnu rešetku, zatamnjenu GSR značku na prtljažniku i zadnji spojler u boji karoserije. Bela i crvena boja dolaze sa crnim krovom, iako je naš auto bio crn (čime se negira crni krov).

U okviru Mitsubishijevog asortimana, Pajero Sport je najveći automobil japanskog brenda, koji se nalazi iznad Outlandera, Eclipse Crossa i ASKS-a. Postoji samo jedan motor u Pajero Sport liniji – snaga se izvodi iz 2,4-litarskog četvorocilindričnog turbo dizel motora ispod haube opremljenog osmostepenim automatskim menjačem.

Mnogi od rivala Pajero Sporta su predstavili potpuno nove modele u poslednjih nekoliko godina, ostavljajući Mitsubishi u poređenju sa tim posebno starim. Ovi novajlije uključuju Ford Everest i Isuzu MU-Ks.

Koliko prostora ima Mitsubishi Pajero Sport unutra?
Možda bi bilo nepravedno reći da kabina Mitsubishi Pajero Sport izgleda staro, ali definitivno izgleda starije u poređenju sa ova dva navedena rivala.

Sedišta obložena kožom izgledaju dovoljno plišano ispod leđa, iako sam materijal nije nešto o čemu bi se moglo pisati. Takođe miriše prilično snažno – nadamo se da će miris novog automobila brzo nestati. Većina panela koje dodirnete u unutrašnjosti kabine prekriveni su nekom vrstom završne obrade mekog na dodir, iako kabina Pajero Sporta nije nikakva ideja premijum.

Srećom, na sedištu vozača postoji udoban prostor za više putnike da zauzmu vodeću poziciju za vožnju. Ovim se upravlja preko komandi sedišta sa podešavanjem snage na bočnoj strani baze sedišta.

Postoji mnoštvo uglova i rupa za odlaganje stvari za koje se mogu osloboditi stvari – postoji mali prorez ispod instrument table, providna rupa ispod centralne konzole i dva držača za čaše ispod mjenjača. Kanta za smeće na centralnoj konzoli ima lep mekani poklopac i ima dovoljno prostora za veće predmete koje želite da držite podalje od znatiželjnih očiju.

U drugom redu se vidi manje mesta za odlaganje – samo džepovi za karte, tanki džepovi na vratima i sklopivi naslon za ruke sa parom držača za čaše. Unutar krova su postavljeni ventilacioni otvori, dok utičnica od 220 volti po australskom standardu (i dva USB-A porta) mogu da obezbede punjenje vašim uređajima.

Udobnost u drugom redu je pristojna, mada će višim putnicima prostor za glavu biti ograničen niskom linijom krova. Sedišta se mogu nagnuti da bi priuštila opušten položaj sedenja, iako sedišta ne klize napred-nazad kao u Ford Everestu.

Da li Mitsubishi Pajero Sport ima Apple CarPlai?
U kontrolnu ploču ugrađen je ekran od 8,0 inča koji može da pokreće Apple CarPlai i Android Auto. Verovatno ćete želeti da pokrenete jedan od ta dva sistema za razliku od Mitsubishijevog, jer oni predstavljaju mnogo lepše. Mitsubishijev softver radi adekvatan posao i dovoljno je lako koristiti delove poput satelitske navigacije, ali izgleda jednostavno.

Digitalna instrument tabla od 8,0 inča jednake veličine sadrži lepu veliku grafiku za stvari kao što su očitavanje brzine i informacije o tempomatu, dok se takođe može konfigurisati sa različitim ekranima.

Pozadi na glavnom infotainment displeju imate digitalnu radio vezu i neke zgodne prečice duž dna ekrana koje vam pomažu da pregledate sistem.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button