fbpx
Automobili

Pregled Hiundai Staria Highlander za 2021: Dugotrajno ažuriranje 3, terensko ponašanje i maniri

Ako ste propustili naša prva dva dela dugoročnog testa Hiundai Staria Highlander 2021, pogledajte ih ovde [Dobrodošli u porodicu] i ovde [Pokretne planine].

Sada, hajde da se zaglavimo u trećem poglavlju. Kao što smo obećali, vozili smo Hiundai Staria motor sa osam sedišta van puteva da bismo istražili njegove životne mogućnosti i sposobnost vožnje van puta. Onda sam morao da operem Hiundai Staria, i mogu vam reći da nikada nisam prao tako veliki auto.

Takođe mogu da vam kažem da ako je krov bio prljav pre pranja, i sada je prljav. Jednostavno ne mogu da ga dosegnem. Nadam se da će poluredovni kišni dani u Melburnu pobrinuti za krov, ali ako ne, nije kao da mnogi drugi učesnici u saobraćaju mogu da vide moju prljavu tajnu. Kamioni, možda, i pešaci na nadvožnjacima.

Pa, kako je Starija sa pogonom na sve točkove otišao van puta, čujem da niko ne pita? Apsolutno u redu, ali nije bilo kao da smo se uhvatili u koštac sa rutom zaliha konzervi. Izašli smo u državni park Lerderderg oko 35 minuta zapadno od Melburna u blizini Bacchus Marsha. Postoji odlična staza za pešačenje koja počinje u Mekenzijevom stanu i vodi do brane Grahams, što traje oko sat vremena.Ali ako uzmete dva mlada dečaka kao mi, onda će to potrajati mnogo duže… Moguće. Ne znam jer je jedan neobično sunčan zimski dan postao kišovit i mokar ubrzo nakon što smo stigli. Dakle, sve što smo uradili je da naučimo mog dvogodišnjaka kako da preskače kamenje u reci Lerderderg.

Zatim smo se vratili na Kamerons Roud i pratili ga na sever, dublje u park. Put od bitumena brzo se pretvara u zemljani, ali je naglašen i dobro održavan tako da ne bi predstavljao izazov za Corollu.

Skrenuli smo na isečenu bočnu stazu da vidimo kako se Starija sistem sa pogonom na sve točkove na zahtev ponaša na grubljim terenima, i bilo je čudno. Zaista čudno. Ne zato što je auto uradio nešto loše. Staria se dobro snašao, prešao je kolotečine sa ono malo artikulacije točkova i klirensa od tla kojim je bio obdaren, a sistem pogona na sva četiri točka je uradio posao, prebacivši pogon na zadnje točkove kada su prednji počeli da proklizavaju.Ono što je bilo čudno bilo je videti tako veliki, kutijasti, visok kombi u žbunju na terenskoj stazi. To je kao da vidite Kim Kardašijan na rvačkom meču ili Džona Hauarda kako kugla lopticu za kriket. Jednostavno ne izgleda kako treba.

Istini za volju, Starijin ograničen razmak od tla i dugo međuosovinsko rastojanje, kao i njegov lagani sistem pogona na sva četiri točka, nisu baš dizajnirani za terensku vožnju. Ovaj kombi je apsolutno sposoban za rukovanje šumskim stazama do vaše omiljene staze za pešačenje ili brdski biciklizam sve dok grejder drži stvari ravnim i čvrstim. Ako vaša ideja o prljavom vikendu uključuje nešto napornije, onda je pravi SUV ili 4VD ono što vam treba.

Ali za četvoročlanu porodicu koja je željna da izađe nakon tri nedelje blokade zbog Covid-a – prošlo je kroz sve nas, ali sada smo barem na drugoj strani – brzi dah seoskog vazduha bio je upravo ono što nam je trebalo.Ovo poslednje je mešoviti blagoslov jer Starijin točak ima aluminijumsku oblogu koja se ne zagreva, a kontrast između pržene kože i legure koja se smrzava je oštar kada vaša ruka slučajno zaluta na ovu drugu.

Još jedna pogodna karakteristika su vrata prtljažnika koja se automatski zatvaraju. Tamo ima senzore koji govore kada završite sa punjenjem i odstupite od njega, a zatim se oglasi tri puta i zatvara se.

Sve ovo će učiniti sledeće ažuriranje gorko-slatkim. Naših šest meseci sa Starijom se bliži kraju. Ali pre toga, moram da vratim porodicu iz Geelonga u Melburn. Prošlog meseca smo stavili našu kuću na tržište i sklonili se u praznu kuću porodičnog prijatelja kako bi tim za nekretnine mogao da ima neometan pristup tokom trajanja kampanje.Takođe, nismo morali da pokušavamo da izvršimo herkulovski zadatak čišćenja kuće dva puta nedeljno nakon što dečaci provedu dane u toku prepravljanja najvećeg nereda na svetu.

Sada je kampanja završena i vreme je da se vratimo kući. Kuća se nije prodala jer smo imali nesreću da svoju kampanju tempiramo sa odlukom Rezervne banke da poveća kamatne stope do Meseca (relativno govoreći), što je efektivno polilo ledeno hladnom vodom nekada vruće tržište nekretnina.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button