fbpx
Uncategorized

Pregled 2024 Honda CR-V e:HEV RS

2024 Honda CR-V e:HEV RS
Recite šta želite o Hondinom kontroverznom prodajnom modelu, linija novih automobila brenda barem izgleda sveže. Najnoviji učesnik u Hondinim prodajnim centrima je CR-V srednje veličine, koji stiže kao važan model za brend, ali takođe ima i novi putnički automobil u Civicu, početni SUV u HR-V i među terencem sa ZR-V.

Honda CR-V nije stigla ni trenutka prerano, jureći za starim prethodnikom koji je ostao poslednji nedostajući deo nove linije japanskog brenda mučno dugo vremena.

Pozicioniran kao najveći porodični SUV brenda, CR-V ima odredbe za sedam sedišta, dostupnost pogona na sve točkove, pa čak uključuje i opciju štedljivog hibridnog pogona (iako dostupno samo u verziji sa vrhunskim specifikacijama) .

Za petama australijskog lansiranja modela u oktobru 2023. godine, imali smo vodeći model Honda CR-V kroz garažu Drive da bismo zaista stekli osećaj kako će izgledati budući kupci.

Koliko košta Honda CR-V u Australiji?
Kao što je ukratko pomenuto u uvodu, Honda je prešla na model agencijske prodaje u kojem ‘zastupnici’ prodaju automobile u ime brenda i sami ne preuzimaju vlasništvo nad zalihama.

Kao deo ovog aranžmana, proizvođač automobila prodaje automobile po istoj ceni širom zemlje, što eliminiše različite troškove na putu i ​​bilo kakvu vrstu procesa pregovaranja.

Uz to, asortiman Honda CR-V za 2024. proteže se od 44.500 do 59.900 dolara. Auto na koji ćemo se fokusirati u ovoj recenziji je najskuplji u rangu – Honda CR-V e:HEV RS od 59.990 dolara.

Dok e:HEV RS pokreće hibridni motor, on nije uparen sa pogonom na sva četiri točka i ne možete ga imati sa sedam sedišta. Takođe, opcija hibridnog motora dostupna je samo na vodećem automobilu od 59.900 dolara.

Pored opstruktivnog planiranja proizvoda, CR-V e:HEV RS je barem dobro opremljen. Da bi se RS specifikacija izdvojila od ostatka asortimana, stil je naglašen crno obojenim 19-inčnim točkovima, zadnjim spojlerom i bočnim retrovizorima.

Takođe dobija finese kao što su adaptivna LED prednja svetla, ambijentalno unutrašnje osvetljenje, panoramski krov, Bose zvučni sistem sa 12 zvučnika sa sabvuferom, dvozonska kontrola klime i kožne presvlake sedišta unutar kabine.

Međutim, glavni razlog zašto će kupci biti oduševljeni e:HEV RS razredom je njegova relativna efikasnost goriva u poređenju sa običnim 1,5-litarskim turbo motorom.

Ispod haube se nalazi 2,0-litarski neturbo četvorocilindrični motor i dvomotorni hibridni sistem, za koji se kaže da vraća potrošnju goriva na samo 5,5 L/100 km u kombinovanom ciklusu – uporedivo sa Toiota RAV4 Hibrid.

Koliko prostora Honda CR-V ima unutra?
Da bi izdvojila sportsko-začinjenu RS ocenu od ostatka CR-V linije, Honda je primenila crvene šavove u unutrašnjosti kabine. Tu su i crne kožne presvlake sedišta, tamna obloga, tamne aluminijumske završne obrade umetnutih panela i nazubljeni točkići za komande klima uređaja.

Na početnom utisku izgleda pametno i dobro predstavljeno, ali postoji nekoliko ključnih propusta kada su u pitanju uključeni predmeti. Za ovu cenu, uobičajeno je da drugi proizvođači nude detalje kao što su head-up displej, detaljnije električne komande suvozačevog sedišta, kamera za vožnju unazad od 360 stepeni, ventilisana sedišta i, posebno za porodična vozila, set zadnjih sedišta za sunce.

Oni nisu gubici koji prekidaju posao, ali teško je preći s obzirom na cenu ovog automobila od 60.000 dolara.

Potrebno je više vremena nego obično da biste pronašli položaj sedišta (posebno ako ste visoki suvozač), ali kada ste postavljeni, postoji dobra vidljivost oko kabine i preko puta ispred vas. Sedišta imaju dobre, debele podupirače kako biste osigurali da se ne olabavite kroz uglove, i iako je čvrsta baza sedišta, ostaje udobna čak i na dužim vožnjama.

Materijali kabine su dovoljno fini za ovaj segment, ali ne podižu baš standard – tu je mekana obloga instrument table, mekani vrhovi kartice na vratima i mat crna plastika koja pokriva oblast centralne konzole. Krovni otvor propušta svetlost da bi se suzbio tama krova, dok ovaj automobil takođe dobija set sportskih alu pedala.

Što se tiče pogodnosti, dva prednja sedišta se opslužuju pomoću dvostrukih držača za čaše, malog ležišta ispred ogromne korpe na centralnoj konzoli i ležišta za odlaganje ispred menjača – ovo takođe uključuje bežični punjač za telefon, dva USB porta i utičnicu od 12 volti. Džepovi za kartice na vratima su veliki, ali pretinac za rukavice je premali da stane u bilo šta osim za uputstvo za upotrebu.

Banditi na zadnjim sedištima dobijaju ogromnu količinu prostora za noge i prostora za odlaganje nogu, ali prostor za glavu je opterećen dodatkom krovnog otvora na ovom modelu. Uspeo sam da udarim glavom nekoliko puta dok sam bio na zadnjem sedištu, a visok sam 194 cm.

Pozadi se nalazi par USB-C portova za punjenje uređaja, kao i džepovi za mape, veliki držači za flaše na vratima, par držača za čaše u preklopivom središnjem naslonu za ruke i dva otvora za vazduh.

Materijali nisu baš tako lepi na zadnjem sedištu sa tvrđim vrhovima vrata, ali je udobna osnova sedišta za sedenje, a naslon se takođe povlači.

U prtljažniku se nalazi 581 litar prostora za skladištenje kome se pristupa električnim otpuštanjem prtljažnika (sa otvaranjem bez upotrebe ruku), koji se može proširiti na 1636L sa preklopljenim zadnjim sedištima. Hibridna e:HEV verzija ne dobija rezervni točak pune veličine kao druge varijante CR-V; umesto toga dobija komplet za popravku guma.

Da li Honda CR-V ima Apple CarPlai i Android Auto?
Hondin infotainment sistem od 9,0 inča izgledao je veliki za svoju klasu kada je prvi put ugrađen u HR-V pre nekoliko godina, ali sada je ugrađen u SUV srednje veličine CR-V 2023. godine gde rivali jednostavno nude veće sisteme.

Ali za stvarnu upotrebu, Hondin softver za informacije i zabavu je odličan. Prebacivanje između menija i funkcija je jednostavno zahvaljujući velikim, kockastim ikonama na glavnom ekranu, dok su prečice dostupne dole za kretanje kroz funkcije.

Dostupni su bežični Apple CarPlai i žičani Android Auto ako vam se ne sviđa Hondin sistem, ali dolazi sa izvornom satelitskom navigacijom i digitalnim radiom, što je lepo videti u SUV-u srednje veličine.

Mogućnost povezivanja sa automobilom pomoću aplikacije Honda Connect dostupna je kupcima, uz petogodišnji plan pretplate koji se nudi od kupovine. Ova aplikacija omogućava daljinski pristup za otključavanje automobila, pokretanje automobila i detalje o stanju vozila i da li su neka vrata otključana, na primer.

Voleo bih da je ekran nagnut malo više prema vozaču da bi se olakšala vidljivost na prvi pogled, jer se čini da je ekran postavljen previše blizu da biste mogli da ga vidite na svojoj periferiji dok vozite.

Međutim, vozač dobija potpuno digitalnu instrument tablu koja se može promeniti da bi prikazala različite informacije kao što su grafika izlaza baterije i motora, podaci o putovanju, informacije o navigaciji i bezbednosni displeji.

Naš e:HEV RS model dobija Bose zvučni sistem sa 12 zvučnika koji zvuči apsolutno briljantno kada pušta sve vrste muzike. Iznenadio sam se kada sam čuo koliko je sistem pristojan, posebno u ovoj klasi SUV vozila srednje veličine gde ne očekujete tako dobro zaokružene zvučne sisteme – brendirane ili ne.

Koju bezbednosnu tehnologiju ima Honda CR-V?
Uprkos nedostatku bezbednosne ocene, Honda je opremila novi CR-V nizom aktivnih i pasivnih bezbednosnih sistema za zaštitu putnika od – i tokom – sudara.

Za prvo, CR-V e:HEV RS dobija autonomno kočenje u slučaju nužde (sa detekcijom pešaka i biciklista), pomoć pri zadržavanju trake, upozorenje o napuštanju trake, praćenje mrtvog ugla, centriranje trake za adaptivni sistem tempomata, upozorenje na poprečni saobraćaj pozadi, pomoć pri zaustavljanju i kretanju i zastoju u saobraćaju, prepoznavanje saobraćajnih znakova i prilagodljiva duga svetla.

CR-V ima ukupno 11 vazdušnih jastuka, uključujući centralni vazdušni jastuk koji sprečava da se glave putnika na prednjim sedištima sudare.

U praksi, Hondini sigurnosni sistemi dobro funkcionišu kako bi upozorili na predstojeću opasnost i ne uznemiravaju beskrajnim zvučnim signalima.

Koliko košta održavanje Honde CR-V?
Sve Honde dolaze sa petogodišnjom/neograničenom kilometražom garancije u Australiji koja je usklađena sa petogodišnjom pomoći na putu.

Honde su među najpristupačnijim SUV-ovima srednje veličine kada je u pitanju tekuće održavanje, a prvih pet poseta je ograničeno na 199 dolara svaki put. Honda preporučuje servisiranje CR-V u intervalima od 12 meseci ili 10.000 km, šta god nastupi ranije.

Osiguranje Honda CR-V e:HEV RS sveobuhvatno košta 1386 dolara godišnje po maloprodajnoj vrednosti, prema vodećem nacionalnom osiguravaču. Uporedna ponuda dobijena za Hiundai Tucson Highlander N Line iz 2023. iznosila je 1335 dolara, a ponuda za Mazdu CKS-5 Akera Turbo iz 2023. iznosila je 1317 dolara godišnje.

Ovi citati su samo indikativni i dobijeni su na osnovu profila 35-godišnjeg muškarca sa dobrim vozačkim dosijeom koji živi u Chatsvood NSV. Pojedinačni rezultati mogu se razlikovati u zavisnosti od okolnosti.

Kako se vozi Honda CR-V?
Sa snagom od 135 kV i 335 Nm, hibridna Honda ne zvuči kao petarda na papiru. Ali bez obzira da li kreće iz mrtve tačke nakon što se semafor upali zeleno ili pritiska gas radi brzog preticanja, CR-V e:HEV RS uspeva da se oseća živahno i energično u pokretu.

To je poslednja cifra obrtnog momenta koja je od najveće pomoći u širem spektru situacija. Računarski pameti imaju tendenciju da se oslanjaju na električnu energiju kada je baterija dovoljno napunjena, ali čak i kada se benzinski motor upali i preuzme kontrolu, to je besprekorna razmena između njih dvoje.

Dok je električna energija dostupna za tren, potrebna je sekunda ili dve da se benzinski motor probudi i izvuče maksimalan učinak za ubrzanje na roll-on.

Iako je pogon samo na prednje točkove, CR-V nije često preopterećen svojim izlazom i snaga se spušta na tlo preko Michelin guma.

E-CVT menjač ne podleže zamkama svojih prethodnika, koji su pokazivali elastičnost i radili pri visokim obrtajima, pri čemu je ova verzija tiha i reaguje na promene brzina i unose gasa. To nije pravi CVT, već je u stanju da kombinuje električne i električne ulaze na više načina u zavisnosti od uslova vožnje.

U stvari, to je sveukupno tih automobil. Zvučna izolacija od buke guma i buke vetra je impresivna u pokretu, dok je motor relativno prigušen u radu.

Vozačima CR-V-a dostupno je samo nekoliko režima vožnje: Normalna, Sportska i Ekonomična podešavanja.

Upravljački sistem CR-V ima veliku težinu sa više osećaja za karting nego što biste očekivali od SUV-a. Direktan je i odzivan, što čini automobil zabavnim za upravljanje u krivinama. Isto tako, performanse kočenja su oštre i jake.

Njegova kontrola vožnje se postavlja na čvršću stranu za SUV srednje veličine, što nije privlačno svakoj osobi, ali CR-V ostaje sastavljen od velikih brzina i većih neravnina. To su samo male nesavršenosti i čvrsti spojevi na putu koji se osećaju unutar kabine, iako ne u neprijatnoj meri.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button