Automobili

Potpuno električni Porsche 718 Bokster koncept u izradi – izveštaj

Izvršni direktor Porschea potvrdio je da je električni Bokster na putu, pružajući uvid u budućnost serije 718.

Potpuno električni Porsche Bokster koncept postavljen je da pregleda budućnost sportskog automobila, otkrili su upućeni u kompaniju.

Prema Car and Driver, vesti o konceptu električnog vozila 718 Bokster (EV) stigle su direktno od člana izvršnog odbora Porsche-a za razvoj, Michael Steiner-a.

Očekuje se da će Bokster na baterije napajati buduću serijsku verziju kabrioleta, kao i svog brata-coupea, Caimana.

U martu 2021. šef kompanije Oliver Blume potvrdio je da su električni modeli Bokster i Caiman u fazi razmatranja, ali konačna odluka tek treba da bude doneta.

“Postoji mogućnost da napravimo 718 električni pogon, ali još uvek smo u konceptnom periodu, gde još nismo odlučili. Da bismo sada postali električni, potrebna nam je buduća evolucija baterija”, rekao je tada Blume.

“Sačekaćemo još nekoliko meseci pre nego što odlučimo koji ćemo koncept koristiti. Ali mislim da postoji pozitivan potencijal za to, a kada napravimo 718 električni, trebalo bi da se vozi kao 911 i svi drugi sportski automobili . “

Automobil i vozač sugerišu da će se električni 718 na kraju prodavati zajedno sa benzinskim kolegama, kao i sa predstojećim električnim Macanom.

Tačno koja će električna platforma biti osnova za Bokster EV još uvek nije poznato, ali Porsche ima naviku da nudi zdrave brojke performansi svojih električnih modela, tako da je verovatno da će sportski automobili sa nultom emisijom premašiti verzije na benzinski pogon.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close