fbpx
Automobili

Novi MG električni hečbek špijuniran u Kini: Da li je ovo sledeći MG 3? – AŽURIRANJE

MG-ov predstojeći električni hečbek je špijunirao testiranje na dnevnom svetlu u Evropi (slike iznad i video ispod), otkrivajući nove detalje njegovog stila i potvrđujući njegov električni pogon.

Nisu se pojavili novi mehanički detalji uz video (koji je snimio Daniel Balogh i postavljen na Carscoops). Originalna priča se nastavlja ispod videa.

januar 2022: Na mreži su se pojavile slike onoga što bi moglo da posluži kao zamena za najprodavaniji (stariji) gradski automobil MG 3 – koji bi mogao biti dostupan sa potpuno električnom energijom.

Prvo objavljene na kineskim društvenim mrežama – a kasnije ih je na Tviteru podelio evropski dopisnik Drajva Greg Kejbl – slike prikazuju novi hečbek MG sa petoro vrata umotan u tešku kamuflažu, sa proporcijama koje sugerišu ili da je veličine slične današnjem MG 3 (dužine 4055 mm ), ili male automobile jedne veličine kao što je Toiota Corolla (4375 mm).

Kroz kamuflažu je vidljiva prednja maska inspirisana Ciberster električnim roadster konceptom iz 2021. godine – sa otvorom na rešetki sa ‘nosom ajkule’ i dva centralna ‘peraja’ – okružena tankim grupama farova i spojena oštrim ramenom nalik ZS SUV-u linija.

Na slici pored neimenovanog MG hečbeka nalazi se električni karavan Roeve Ei5 na kineskom tržištu (koji se prodaje kao MG 5 Electric u Evropi), sa visinom krova prvog naizgled sličnom onoj kod drugog, što iznosi 1513 mm od točkova do krova.

Loše osvetljenje slika znači da je teško dobiti jasan pogled na unutrašnjost automobila – međutim, osmougaoni MG logo se može ponosno videti na trokrakom volanu, potvrđujući njegov identitet, dok podešavanja za uređivanje fotografija izgleda otkrivaju tablet- stil infotainment ekran na vrhu kontrolne table.

Može se videti kožna obloga sedišta, metalni detalji u unutrašnjosti i ono što izgleda kao birač režima vožnje (ili menjač menjača nalik na Volksvagen Golf).

Nije sasvim jasno šta pokreće novi MG heč, mada izveštaji koji prate fotografije sugerišu da je to električno vozilo, sa nezavisnim zadnjim vešanjem sličnim Folksvagen golfu ili Ford Fokusu. Ostaje da se vidi da li će tradicionalni benzinski motori biti dostupni.

Glasine su se pojavile krajem 2020. da proizvođač automobila u kineskom vlasništvu planira električnog naslednika trenutnog gradskog automobila MG 3, koji nudi domet od 240 km i cenu od oko 20.000 funti (37.500 AU).

Britanska publikacija Autocar citira unutrašnje izvore koji sugerišu da će novi električni otvor prikazan na ovim fotografijama debitovati kao koncept na sajmu automobila u Pekingu u aprilu, pre nego što bude otkriven proizvodni model u drugoj polovini ove godine – i lansiranje u desnoj strani. -britansko tržište ručnih pogona 2023.

Australijsko lansiranje misteriozne MG modela tek treba da bude potvrđeno, iako su lokalni rukovodioci brenda ranije pokazali interesovanje za takvo vozilo, pre verovatnog lansiranja u narednim godinama.

Nije jasno da li bi stajao uz trenutni MG 3 – koji je u prodaji u Australiji 2016. godine, ali je u Kini dostupan od 2011. – ili bi ga u potpunosti zamenio.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button