fbpx
Uncategorized

Naš Ram 1500 TRKS ima problem sa pićem

Na malo iznenađenje, centralna tema dosadašnjeg dugoročnog testa našeg Ram 1500 TRKS bila je njegova ogromna potrošnja goriva. Od našeg poslednjeg čekiranja na 3165 milja, njegova prosečna potrošnja goriva je pala sa 11 na 10 milja po galonu – pad od 9 procenata – i skoro svaki komentar u dnevniku doticao se naizgled nezasitne žeđi velikog Ovna. „Impresioniran sam što se klipnjače ne savijaju od količine goriva koja ulazi u cilindre“, primetio je tehnički urednik David Beard nakon što je nagovorio ugrađeni monitor uštede goriva u kamionu na niske jednocifrene cifre dok je vukao motorne sanke od 4000 funti. prikolica.

Potrebno je mnogo energije da bi se 6781 funta ubrzalo do 60 mph za 3,8 sekundi – što je podvig koji rado više puta proveravamo – a čak i EPA smatra da je Ram od 702 KS dobar za samo 12 mpg kombinovano. Najbolje što smo videli od TRKS-a na našem testu na autoputu od 75 milja na sat je 13 mpg. Prosečna milja po galonu našeg kamiona je bila povećana na početku putovanja od 1400 milja od Mičigena do Virdžinije i nazad. Ali od tada, njegove kilometre su uglavnom stizale od putovanja po gradu, povremeno prekidane šetnjama do severnog Mičigena, Indijane i Čikaga. Takođe smo koristili funkciju daljinskog pokretanja da bismo ga zagrejali u mraznim jutrima — izvinite zbog poziva za buđenje, komšije — i redovno ga zadavali za poslove kamiona, kao što su vučenje igračaka i teretni kreveti puni drva za ogrev. Kao rezultat toga, naš prosečan domet je smanjen na samo 330 milja, uprkos velikom rezervoaru za gorivo kamiona od 33,0 galona.

Ovo, međutim, nije pokvarilo naše izglede. „TRKS je neverovatan kamion“, napisao je urednik Eric Stafford nakon što je prešao oko 2000 milja na našem dugotrajnom vozilu tokom praznika. „Njegov alfa stav je neosporno opojan i sumnjam da će išta slično biti ponuđeno nakon ove decenije. Pomoćnik tehničkog urednika Connor Hoffman se složio: „S obzirom da Stellantis uskoro ugasi Hellcat motor, ima li boljeg načina da se remasteriše ta zver nego da je ugradite u pikap težak pola tone koji vozi na gumama od 35 inča.

Hofman je, međutim, takođe priznao da bi se neki vlasnici mogli umoriti od istaknutog cviljenja kompresora od 6,2-litarskog V-8 i dubokog bujanja izduvnih gasova na autoputu, kao i od donekle čvrste vožnje vozila sa više od stope hod prednjeg i zadnjeg vešanja. U poređenju sa svojim glavnim rivalom, Fordom F-150 Raptorom, veliki Ram može biti zamorniji za rad, posebno kada pokušate da ga ugurate u garažu ili nadstrešnicu za automobil. Naš savet: Ne pokušavajte. „TRKS će verovatno izazvati klaustrofobiju u gradskom saobraćaju“, dodao je Staford. Drugi vozači su primetili da njegovo upravljanje može biti teže pri malim brzinama nego što bi trebalo, i da stavljanje samo 550 funti u krevet – manje od polovine TRKS-ovog 1310 funti nosivosti – može dovesti do toga da kamion šćućuri se na leđima, podižući farove u oči vozača koji dolaze u susret.

Zimsko vreme je otkrilo neke dodatne smetnje. Mopar šine našeg kamiona od 995 dolara mogu zaštititi njegove klackalice kada se krećete van puta, ali su takođe dobri u sakupljanju blata i bljuzgavice, stvarajući neuredne prepreke za navigaciju prilikom ulaska i izlaska iz kamiona. Ovo nije trivijalno pitanje za one nižeg rasta, pošto TRKS sedi prilično visoko, a uske šine loše rade kao stepenice. Direktor testiranja vozila Dave VanderVerp je takođe primetio da čak i lagana snežna prašina može sprečiti rad senzora blizine pasivnog ulaska u kvakama vrata. I uprkos terenskoj vuči TRKS-ovih guma Goodiear Vrangler Territori AT, one ne pružaju ni približno onoliko prianjanje na snegu kao što sugerišu njihovi krupni blokovi gazećeg sloja. Nije da je naš kamion čak i blizu toga da ga bele stvari zaobiđu, ali klizanje u nečemu ovako velikom, teškom i moćnom je podjednako rizično koliko i zabavno, što nas navodi da tražimo efikasniji set guma za hladno vreme . Izveštaćemo o tome kako se ta pretraga odvija u sledećem ažuriranju.

Srećom, prvi zakazani servis Ram-a na 5695 milja — zamena ulja i filtera, rotacija guma i pregled koji nas je koštao 155 dolara — pružio je priliku da se pozabavimo nekim važnijim problemima našeg kamiona, uključujući buku vezanu za vešanje. d čuo kako dolazi sa njegove suvozačke strane. Prodavac je otkrio da su priključci za prednju i zadnju polugu stabilizatora i zadnju šipku labave i ponovo ih je zategnuo besplatno. Od tada nismo čuli buku. Izvršeno je i novo ažuriranje softvera za Uconnect ekran osetljiv na dodir, koje je, čini se, ispravilo neke njegove greške. Ali za razliku od manjih Uconnect sistema koje smo iskusili, ova jedinica od 12,0 inča nastavlja da se povremeno zamrzava, isključuje Bluetooth i Apple CarPlai veze i blokira nam kontrole grejnog sedišta i volana. Sa vedrije strane, štucanje u vezi sa info-zabavom koštalo nas je samo malo strpljenja, što znači da imamo više novca da ubacimo u rezervoar za gorivo TRKS-a.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button