Automobili

Mercedes-AMG SL iznenadio lakšom kamuflažom

Prezentacija konačne verzije trebala bi se održati neposredno prije kraja godine.
Mercedes-AMG je već počeo sa skidanjem svog budućeg roadstera, SL, predstavljanjem prvih zvaničnih fotografija svoje unutrašnjosti . Što se tiče spoljašnjeg dela, za sada smo imali samo pravo da špijuniramo fotografije jako kamufliranih prototipova . Ali danas su naši fotografi iznenadili prototip sa mnogo manje kamuflaže, mogućnosti da dobiju precizniju ideju o konačnom dizajnu.

I jasno je da bi ovaj Mercedes-AMG SL trebao biti atraktivan, sa profilom koji je izgleda inspirisan Mercedes-AMG GT . Prednji deo dobija mnogo tanju optiku koja mu daje prodorniji izgled, dok će rešetka Panamericana uvek biti tu. Za zadnju stranu, optika će takođe biti prilično tanka i nesumnjivo bi trebala biti spojena svetlom trakom. Ogromni obruči prototipa i četvorostruka izduvna cev dodatno ističu sportsku stranu budućeg zvezdastog klizavog roadstera.

Mercedes-AMG SL 2022 pomno je špijunirao
26 Slike
Budući Mercedes-AMG SL biće zasnovan na novoj platformi koju su razvili uglavnom inženjeri iz Affalterbacha . Takođe će poslužiti kao osnova za budući Mercedes-AMG GT. Suprotno onome što bi se moglo pomisliti s obzirom na trenutni kontekst, ovaj model bi trebao zanemariti elektrifikaciju. Prema ranim glasinama, očekuje se da će manja verzija nositi 2.0-litarski četvorocilindrični Mercedes-AMG A 45 S za snagu veću od 400 konjskih snaga. Veći modeli će imati pravo na 4,0-litarski tvin-turbo V8.

Podsećanja radi, Mercedes-AMG je prošlog maja otkrio strukturu sledećeg SL-a, koji će biti kombinacija kompozita od aluminijuma, čelika, magnezijuma i ugljeničnih vlakana, kako bi bio što lakši i najtvrđi. Ova struktura imala bi torzijsku krutost za 18% veću od one kod modela koji zamenjuje.

Očekuje se da će novi Mercedes-AMG SL biti predstavljen do kraja godine, a početak marketinga očekuje se početkom 2022. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close