Automobili

Kraj kursa za Nissan GT-R u Australiji

Prolaze godine, a da to nema uticaja na Nissan GT-R R35. Naprotiv, svake godine japanski superautomobil se ažurira kroz bezbroj izdanja. Ove godine Nissan lansira GT-R T-Spec koji neće biti dostupan u Evropi.

Proizvođač koristi ovu priliku da objavi vesti koje neće dopasti Australijancima. Nissan GT-R više neće biti dostupan u Australiji , greškom propisa, a ne onim vezanim za emisiju CO2, ali do bočnih sudara ( ADR 85 ) koji će stupiti na snagu 1. novembra 2021. godine i koji pogađaju sva vozila koja se prodaju pre novembra 2017. godine.

Galerija: Nissan GT-R T-spec (2021)
Nissan GT-R T-specifikacije
27 Slike
„Zbog primene australijskih jedinstvenih pravila o dizajnu sporednih udara (ADR 85), Nissan GT-R neće se uvoziti na australijsko tržište nakon 31. oktobra 2021. Imajte na umu da se ova uredba ne primenjuje na postojeće modele u drugim zemljama. tržišta “.

Istini za volju, i kako naše kolege iz Australian Drive-a to čine tako dobro, Nissan GT-R mnogima neće nedostajati, jer je u poslednjih osam meseci prodat u samo 19 primeraka .

Kupci ne žure ka kapiji da kupe Godzilu, možda radije pređu na drugi model po istoj ceni. Mora se reći da su cene Nissana GT-R doživele inflaciju sa 155.800 AUD na 193.800 AUD 2021. Cene su čak skočile na 378.000 AUD za Nismo verziju koju smo testirali prošle godine .

U ostatku sveta, Nissan GT-R R35 će i dalje postojati. Bilo u Francuskoj ili negde drugde, Godzilla će uvek biti tu da pobedi svoje neprijatelje pre nego što ustupi mesto novoj generaciji koju Nissan još uvek nije najavio. Ali ranije je rečeno da će stići hibridna verzija, kao i “Final Edition” od više od 700 ch. Naravno, ovo su samo glasine, bez zvanične izjave pa moramo biti na oprezu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close