fbpx
Automobili

Koncepti Kia Sorento Iosemite i Zion predstavljeni su u SAD

Terenski koncepti SUV-ovi dodaju gume za sve terene, klizne ploče i krovne nosače Sorentu Ks-Line na američkom tržištu.

Kia-ina američka divizija predstavila je par robusnih koncepata zasnovanih na njenom SUV-u Sorento sa sedam sedišta.

Na osnovu vodeće, off-road orijentisane Ks-Line varijante Sorenta koja se nudi u SAD-u, Kia-jeve koncepte Iosemite Edition i Zion Edition – nazvane po dva američka nacionalna parka – kreirali su LGE-CTS Motorsports iz San Dimasa u Kaliforniji .

Sorento Iosemite Edition završen je u jedinstvenoj matirano nijansi Pine Green, ukrašen sjajem i mat crnim akcentima, predstavljen kao „gradnja snova za avanture na visokim visinama“. Odlikuje se crnim krovnim nosačem sa četvorodijelnim LED reflektorima, prednjim i zadnjim pancirima, crvenim kukama za oporavak i bočnim nalepnicama „SORENTO“.

U međuvremenu, Sorento Zion poseduje spoljnu boju „Desert Sand“, sjajne crne akcente i krovni nosač „teretni vrh“ pune dužine.

Oba koncepta sadrže 20-inčne aluminijumske felne umotane u 32-inčne gume za sve terene, zajedno sa prilagođenim, satenskim hromiranim pločicama za zaštitu od klizanja i štitnicima četkica, i crnim bljeskalicama. Ks-Line varijanta na kojoj se zasnivaju koncepti nije puki paket nalepnica za terenske automobile, sa dodacima u odnosu na standardne modele Sorento, uključujući 211 mm klirensa (do 25,4 mm ili jedan inč), jedinstvene branike sa poboljšanim uglovima prilaženja i odlaska, središnji diferencijal za zaključavanje, kontrola spuštanja uz brdo i aluminijumske felne od 20 inča.

Iako koncepti nisu vezani za proizvodnju, Kia US kaže da će se novi Sorento, nakon lansiranja na američkom tržištu ovog meseca, ponuditi nizom dodataka inspirisanih terenskim putevima, uključujući poprečne nosače krovnih nosača, vučne kuke i bočne stepenice.

Sa američkim modelima Sorento nude se četiri pogonska agregata, uključujući 2,5-litarski četvorocilindrični benzinski motor sa 142 kV / 245 Nm i 2,5-litarski turbo-benzinski četvorocilindrični motor sa 207 kV / 422 Nm.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button