fbpx
Automobili

Kako dodati Apple CarPlai svom skoro novom automobilu

To je u svakom slučaju slučaj sa mojim ličnim Subaru Levorg 1.6 GT iz 2018. Uprkos tome što je kasniji model „facelift“ sa boljom postavkom vešanja, rođen je samo nekoliko meseci pre nego što je Subaru predstavio Apple CarPlai i Android Auto u čitavom asortimanu.

Srećom, Automotive Superstore je priskočio u pomoć. Iako moj Subaru ima fabrički ugrađene komande na volanu, integrisane kontrole klime, fabričku kameru za zadnji pogled i već postojeće USB portove, moguće je priključiti i pustiti novi stereo i integrisati svaku standardnu funkciju bez presecanja jedne žice .

To takođe znači da je proces potpuno reverzibilan, u slučaju da želite da vratite automobil u original. Ono što me je više iznenadilo je to što je tim u Automotive Superstore-u sugerisao da bih, sa malo ili bez ikakvih veština, mogao da ugradim Apple CarPlai i Android Auto u Subaru za manje od dva sata.

Izazov je prihvaćen.

Da bismo objasnili proces, raščlanili smo ga korak po korak – sa svim brojevima delova – tako da možete da vidite kako se kombinuje.

Prvi korak je da nabavite svoje delove. Posao koji obavljamo je instalacija Soni 7,0-inčnog CarPlai i Android Auto stereo uređaja u Subaru Levorg 1.6 GT iz 2018.

Veb lokacija Automotive Superstore-a vam omogućava da unesete detalje vašeg automobila da biste lako utvrdili koji delovi su vam potrebni. Osim što je zahtevao stereo, pokazao je da je moj Subaru takođe zahtevao izbor plug-and-plai kablova, uključujući komande na volanu i fabrički adapter za USB port, kao i komplet za masku za uredno integraciju sistema.

Sve što mi je bilo potrebno osim stereo uređaja je napravljeno u australijskom preduzeću pod nazivom Aerpro. Njegova veb lokacija takođe ima odličan alat sa vizuelnim slikama i ispisima za objašnjenje stvari.

Potreba za unakrsnim referencama i dvostrukom proverom potrebnih razboja ožičenja – preko obe veb stranice – bila je od vitalnog značaja u slučaju mog Subaru Levorga 1.6 GT iz 2018.

Posebno je moj auto veoma rano vozilo za ‘fejslift’ ili ‘krosover’, što znači da nije bilo očigledno koji bi razboj sa strane vozila odgovarao. Međutim, provera obe veb stranice otkrila je pravi odgovor.

Dole ću uključiti listu delova, ali ono što kupujete su kablovi koji se povezuju sa standardnim utikačima vozila za stereo, fabrički USB port, kameru za zadnji pogled i antenu koja ih prilagođava međunarodno priznatom ISO standardu.

Obavezno uložite u set alata za opremanje automobila, kao što se vidi na slikama. Ne samo da čine život lakšim, već njihov mekani plastični materijal znači da se neće oštetiti dok ga vadite. Jedini drugi alati koji su mi bili potrebni bili su set utičnica od 1/4 inča, čegrtaljka, produžetak srednje veličine i Phillips odvijač.

Takođe sam položio meku krpu kada sam skidao stereo, jer su njegove oštre metalne ivice mogle oštetiti i unutrašnjost. Isplati se ići sporo i postojano, ali čak i pri prvom pokušaju, stereo mi je izašao u roku od 30 minuta.

Kada je sve bilo vani, došlo je vreme da se uverite da delovi odgovaraju.

Tu je Aerproov USB adapter (APSUUSB1) spasio dan. Moguće je pokrenuti novi USB kabl direktno sa zadnje strane jedinice na novu lokaciju, ali za 20 USD dodatno, korišćenje adaptera znači da sve izgleda i funkcioniše kako je fabrički predviđeno. U mojim knjigama vredi potrošiti.

Ostale stvari koje treba proveriti uključuju računar kontrola na volanu i funkcionalnost zadnje kamere. Ne paničite ako vam komande na volanu ne funkcionišu odmah, kao u slučaju mog Soni stereo uređaja, morao sam da iscrtam dugmad pre nego što su počeli da rade. Fuj.

Na kraju, pokrenuo sam novi mikrofon jer je fabrički loš. U slučaju Subaru Levorga, nežno odvojite oblogu A stuba i povucite kabl pored postojećeg razboja za ožičenje i iza vazdušnog jastuka zavese. Pogledajte slike za vizuelno objašnjenje.

Kada budete sigurni da sve odgovara i radi, možete početi sa ponovnim sastavljanjem automobila.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close
Close