fbpx
Uncategorized

Ferrari postepeno ukida ključnu standardnu funkciju u automobilima Toiote, Ford, Hiundai, Kia

Deo tehnologije će nestati iz budućih Ferari superautomobila koji je standardan u mnogo jeftinijim automobilima i SUV-ovima koje prodaju brendovi od Tojote do Mercedes-Benza.

To nije stavka bezbednosne tehnologije, niti bilo šta što poboljšava performanse – već ugrađena satelitska navigacija.

Ferrari kaže da su Apple CarPlai i Android Auto toliko jednostavni za korišćenje – a aplikacije za mapiranje na pametnim telefonima su odgovarajuće ažurne – da ugrađena navigacija više nije potrebna.

Suprotno mišljenju nekih, Apple i Android funkcije „zrcaljenja pametnih telefona“ više nisu skupe opcije na novim Ferarijima – i bile su standardna oprema od pandemije COVID-19.

Poslednji Ferari bez standardnih karakteristika – Portofino kabriolet – zamenjen je novijim modelom sa tehnologijom, Portofino M, 2021.

U stvari, Ferrari FF iz 2014. je bio prvi proizvodni automobil koji je ponudio Apple CarPlai – iako je bilo potrebno još pet godina da Android Auto debituje na jednom od vozila italijanskog brenda.

Novolansirani Ferrari od SUV-a Purosangue i superautomobila 12Cilindri pa nadalje planirano je da izbaci ugrađenu navigaciju, koja je standardna za MG ZST Vibe SUV od 26.490 dolara.

Povezani Clanci

Back to top button