fbpx
Zdravlje

Da li imate tamne krugove oko ociju?Evo sta treba da izbegavate.

Postoje neke loše navike koje bi mogle biti uzrok tih tamnih kolutova ispod očiju Svi mi ponekad imamo tamne krugove ispod očiju. Znate one noći kada zaista ne možete zaspati i sledećeg dana se gledate u ogledalo i malo ste uznemireni onim što vidite.

Ako imate manje ili više stalnih tamnih krugova ispod očiju i stvarno ih želite riješiti, ovi savjeti bi mogli biti pomoć koju tražite.

Ako se želite riješiti tamnih krugova, morate preispitati neke svoje navike.

Premoren
Tamni krugovi mogu biti jako nervozni jer vam izgledaju jako umorno, dok možda uopšte niste umorni. U nekom trenutku su tamni krugovi možda čak postali toliko izraženi da čak i šminka više nije rešenje. Dosta spavate, jedete zdravo, brinete o svojoj koži … Kako je moguće da se ti tamni krugovi samo pogoršaju? Postoje neke navike zbog kojih vam se čini da idete u hibernaciju. Samo ih vi ne znate! Prestanite sa sledeće četiri navike i uskoro ćete videti razliku. Lice će vam biti puno svježije i neće vam trebati skupe kreme, šminka ili kozmetičke operacije!

Navike
Te navike mogu učiniti da izgledate mrtvo umorno i starije od deset godina. Ali ne očajavajte, jer ih je lako eliminisati!

Operite lice previše vrućom vodom: vruća voda i para čine da lice nabrekne i naglasiti tamnu kožu ispod očiju. Dakle, prestanite sa upotrebom tople vode i od sada operite lice toplom vodom. Nakon toga isperite hladnom vodom.
Nikada ne koristite kremu za sunčanje: Uvek morate koristiti kremu za sunčanje na licu (posebno ispod očiju!) Ako izlazite napolju, čak i ako izađete samo neko vreme, a nema ni sunca. Hiperpigmentacija ispod očiju rezultat je ostavljanja nežne kože ispod očiju na milost i nemilost suncu i to je ono što izaziva te ružne tamne krugove.
Koristite loše sredstvo za uklanjanje šminke: Obavezno očistite oči istim proizvodom koji koristite za ostatak lica. Koža oko očiju je mnogo osjetljivija i ne može se dobro tretirati agresivnim čišćenjem. Uvek koristite blago sredstvo za čišćenje kože oko očiju.
Jedenje previše soli: So stvara zadržavanje vode. Na ovaj način koža oko očiju izgleda masna i natečena. Dakle, obratite malo više pažnje na količinu soli koju stavljate u hranu!

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button