fbpx
Uncategorized

Cena i specifikacije Mitsubishi Outlander PHEV 2023: Cene rastu do 1500 dolara

Mitsubishi Outlander Plug-in hibridno električno vozilo (PHEV) za 2023. treba da dobije dodatnu opremu u čitavom asortimanu uoči svog dolaska u Australiju u januaru sledeće godine, sa cenama koje će porasti za čak 1500 dolara.

Prošle nedelje, Mitsubishi Australia je povećao cene svog asortimana autlandera samo za benzin za 250 do 1000 dolara, istovremeno najavljujući da je rasprodao svoju raspodelu autlandera PHEV za 2022.

Planirano je da Outlander PHEV za 2023. dobije skoro identične bezbednosne nadogradnje i ažuriranja opreme za varijante samo na benzin, sa cenama koje rastu između 900 i 1500 dolara za četiri plug-in hibridna razreda.

Mitsubishi Outlander PHEV ES za 2023. će sada biti po ceni od 55.490 dolara plus troškovi na putu – 900 dolara više od modela iz 2022. i 19.250 dolara više od osnovnog autlandera koji koristi samo benzin.

Kao i kod autlandera ES koji radi samo na benzin, Outlander PHEV ES dobija zadnje autonomno kočenje u slučaju nužde, upozorenje na poprečni saobraćaj pozadi, automatska duga svetla i automatsko zadržavanje (sa poslednjom memorijskom funkcijom) kao standard za 2023.

Mitsubishi Outlander PHEV Aspire srednje klase će postati skuplji za 1000 dolara – počevši od 61 990 dolara plus troškovi na putu – sa automatskim farovima sa senzorom sumraka kao jedina nadogradnja.

Mitsubishijev vodeći Outlander PHEV Ekceed i Ekceed Tourer varijante takođe imaju koristi od nadogradnje opreme SUV-a samo na benzin, koji je sada opremljen sa poluautonomnim sistemom vožnje – što dovodi do povećanja cene od 1500 dolara u tom procesu.

Novi sistem dodaje pomoć pri zastoju u saobraćaju postojećem prilagodljivom tempomatu, kao i pomoć za ograničenje brzine (sa prepoznavanjem saobraćajnih znakova) i poboljšani sistem pomoći pri zadržavanju u saobraćajnoj traci (aktivira se pri vožnji većom od 60 km/h).

Pored bezbednosnih nadogradnji, Mitsubishi Outlander PHEV Ekceed i Ekceed Tourer za 2023. biće standardno opremljeni volanima sa grejanjem, dok će Ekceed Tourer dobijati grejana sedišta u drugom redu i par novih dvobojnih boja.

Prema Mitsubishiju, sekvencijalni indikatori su postavljeni na obe klase, iako funkcija automatskog naginjanja bočnog retrovizora više neće biti dostupna zbog nedostatka poluprovodnika.

Sve 2023 Outlander PHEV klase bi trebalo da budu nadograđene sa zaobilaženjem priključka prikolice za autonomno kočenje u slučaju nužde pozadi – onemogućavajući zadnji AEB sistem dok se vozi unazad sa prikolicom – pod uslovom da je SUV opremljen originalnom Mitsubishi prikolicom i paketom pojasa.

Mitsubishi Outlander PHEV će i dalje biti pokretan 2,4-litarskim četvorocilindričnim benzinskim motorom i dva električna motora, razvijajući kombinovanu snagu od 185kV i 450Nm – 50kV/205Nm više od 2,5-litarskog motora Outlandera koji radi samo na benzin.

Pogon se šalje na sva četiri točka preko automatskog kontinualno promenljivog menjača (CVT).

Navedena potrošnja goriva za Mitsubishi Outlander PHEV je 1,5 litara na 100 kilometara, sa rezervoarom do 56 litara benzina.

Mitsubishi tvrdi da Outlander PHEV baterija od 20kVh omogućava da vozi do 84km samo na električnu energiju, iako je ova cifra postignuta na blažem NEDC ciklusu testiranja.

Mitsubishi Outlander PHEV iz 2023. treba da stigne u australijske salone u januaru sledeće godine.

2023 Mitsubishi Outlander PHEV Australijske cene
Outlander Plug-in hibridni EV ES sa pet sedišta – 55.490 dolara (900 dolara više)
Outlander Plug-in hibridni EV Aspire sa pet sedišta – 61.990 dolara (porast od 1000 dolara)
Outlander Plug-in Hibrid EV Ekceed sa sedam sedišta – 67.490 dolara (porast od 1.500 dolara)
Outlander Plug-in hibridni EV Ekceed Tourer sa sedam sedišta – 69.990 USD (1500 USD više)
Napomena: Sve gore navedene cene ne uključuju troškove na putu.

Standardne karakteristike Mitsubishi Outlander PHEV ES 2023:
Prednje i zadnje autonomno kočenje u slučaju nužde (ranije samo napred)
Upozorenje o poprečnom saobraćaju pozadi
Automatska duga svetla
Automatsko zadržavanje sa memorijom
Zamena prikolice sa autonomnim kočenjem u slučaju nužde
18-inčne aluminijumske felne sa kompletom za popravku guma
12,3-inčni digitalni instrument tabla
LED farovi i dnevna svetla
9,0-inčni ekran osetljiv na dodir sa bežičnim Apple CarPlai-om, Android Auto-om, satelitskom navigacijom i digitalnim radiom
Dvozonska kontrola klime
Pokretanje pritiskom na dugme
Ozvučenje sa šest zvučnika (sa dva visokotonca).
Tapaciranje sedišta od tkanine
Uretan (plastični) volan
PHEV oznaka
Osam vazdušnih jastuka (uključujući prednji srednji vazdušni jastuk)
Prednji i zadnji parking senzori
Autonomno kočenje u slučaju nužde sa detekcijom pešaka/biciklista i podrškom na raskrsnici
Pomoć pri održavanju trake
Upozorenje o napuštanju trake
Nadgledanje mrtvog ugla (otkrivanje i kočenje u slučaju prepreka)
Adaptivni tempomat
Prepoznavanje saobraćajnih znakova
Detekcija ivica puta
Kontrola spuštanja uzbrdo
Upozorenje na pažnju vozača

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button