fbpx
Automobili

Ažuriranje cene: Renault Ekpress i Kangoo Rapid (2021)

To je ono što koštaju novi kompaktni transporteri
Nakon što je Renault krajem 2020. već predstavio verziju Kangoo za razonodu , proizvođač sada šalje svoja kompaktna komercijalna vozila sa brojnim inovacijama u sledeću generaciju modela. Šta možete očekivati od novog Kangoo Rapida i osnovnog modela Ekpress?

Imamo detalje o predstavljanju tržišta u maju 2021. (Ekpress) i junu 2021. (Kangoo Rapid). Zanimljivi su i zato što novi Kangoo takođe prilagođava Mercedes kao Citan i T-klasu .

Pored činjenice da obe verzije Kangooa za komercijalna vozila imaju zaista šik i svež dizajn (posebno opcionalni LED farovi Rapid-a su prilično impresivni), radije započinjemo sa onim što je verovatno najvažnija karakteristika ove klase vozila : tovarni prostor i zapremina tereta.

Kapsule – reklama
Nova Toiota Iaris Hibrid – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Sa Ekpress-om, sa dužinom vozila od 4,39 metara, možete očekivati utovarni volumen od 3,3 do 3,7 kubika i utovarnu dužinu od 1,91 do 2,36 metara. Tu su i klizna vrata širine 71,6 centimetara i – zahvaljujući širokom rasponu odeljaka i polica – gotovo 48 litara prostora za odlaganje u unutrašnjosti.

S druge strane, nova Kangoo Rapid generacija ponovo će biti dostupna u dve varijante dužine. Standardna verzija duga je 4,49 metara i nudi 3,3 do 3,9 kubnih metara utovarne zapremine i 540 do 740 kilograma korisnog tereta. U unutrašnjosti ima do 60 litara u raznim odeljcima za odlaganje.

Renault takođe opciono nudi novu funkciju pod nazivom „Otvorite Sezam od strane Renaulta“ za ovu dužinu vozila. U ovom slučaju se sa B-stubom na strani suvozača nema, ali obratno, kada se otvore klizna i suvozačka vrata, dobija se bočni otvor za utovar širine 1,45 metara.

Druga inovacija u Kangoo Rapid-u je „Easi Inside Rack“, sklopiva unutrašnja galerija koja omogućava postavljanje predmeta u dužinu između 2,0 i 2,5 metra i 30 kilograma, poput merdevina ili cevi, u gornji deo transporta vozila i istovremeno prevoze putnike. Pregradni zid više ne treba okretati u stranu, a površina poda ostaje slobodna za transport druge robe.

Duga verzija Kangoo Rapid-a, koja još nije bila dostupna na tržištu (čak i bez Open Sesame-a), ima klizna vrata širine 86,7 centimetara i dužinu utovara do 3,55 metara. Zapremina skladišta je 4,2 do 4,9 kubika.

Galerija: Renault Kangoo Rapid (2021)
Renault Kangoo Rapid (2021)
9 slike
Za Ekpress i Kangoo Rapid dostupna su ukupno tri multimedijalna rešenja. Osnova je DAB + kompatibilni radio sa aplikacijom R&GO, koja omogućava spajanje pametnih telefona. Iznad ovoga je mrežni multimedijalni sistem nazvan „Easi Link“ sa 8-inčnim (20,3 centimetra) ekranom osetljivim na dodir, ažuriranjima putem preuzimanja i integracijom pametnih telefona putem Android Auto-a ili Apple CarPlai-a.

U fazi najviše ekspanzije, Renault takođe integriše sopstveni navigacioni softver u ovaj sistem. Pored toga, polica za induktivno punjenje pametnog telefona biće dostupna od sredine godine. S druge strane, tri USB interfejsa i dve 12-voltne utičnice biće na brodu od lansiranja na tržište.

Izborom opcionih sistema pomoći vozaču, Kangoo Rapid može biti opremljen malo opsežnije od osnovnog modela. Na primer, opcionalno su dostupni asistent za duga svetla, upozorenje na napuštanje trake i upozorenje na napuštanje trake, pospanost i pomoćnik u nužnom kočenju sa detekcijom pešaka, biciklista i raskrsnice.

Renault takođe nudi upozorenje na sigurnosnu udaljenost, upozorenje na brzinu sa prepoznavanjem saobraćajnih znakova i prilagodljivi tempomat sa stop & go funkcijom za ovaj model. Kasnije će uslediti asistent za bočni vetar i asistent za autoput i gužvu u saobraćaju, što bi prevozniku trebalo da omogući delimično automatizovano putovanje.

Lista opcija koje su takođe dostupne za Ekpress je malo kraća. Ovde treba navesti upozorenje na mrtvo kut, kontrolu stabilnosti prikolice i asistenciju za pogled unazad. Ovaj potonji kamerom posmatra promet iza vozila i projektuje sliku na 5-inčni (12,7-centimetarski) ekran umesto na unutrašnje retrovizor.

Renault će takođe nuditi novu generaciju Kangoo Rapid-a u potpuno električnoj verziji ponovo od 2022. godine. Kangoo Rapid E-TECH Electric pokreće električni motor snage 75 kV, a energiju crpi iz litijum-jonske baterije kapaciteta 44 kVh. Sve o dostižnim dometima, vremenima punjenja i svim ostalim informacijama o modelu možete pročitati na našoj elektrificiranoj sestrinskoj stranici InsideEVs.de.

Za ljubitelje klasičnih pogona, paleta motora uključuje 1,3-litarski turbo-benzinski motor sa 102 ks i 1,5-litarski turbo-dizel sa 75 ili 95 ks. Za Kangoo Rapid postoje još dva nivoa performansi u programu. Još jedan dizel sa 115 ks i dodatni dizel sa 130 ks. Svi motori su povezani sa šestostepenim ručnim menjačem. Maksimalne brzine su između 151 i 183 km / h. Potrošnja je između 5,1 i 7,2 litara na 100 km.

Pored toga, Renault nudi verzije Kangoo Rapid optimizovane za potrošnju pod nazivom “Blue dCi 95 ECO-Leader” (dizel) i “TCe 130 FAP ECO-Leader” (benzin), čija je najveća brzina ograničena na 110 km / h. . Na taj način se smanjuje emisija i potrošnja CO2.

Sa Ekpress-om, dizel od 75 KS dobija prednost dodatka “ECO Leader”. Ograničavanjem na 100 km / Vmak može se postići potrošnja od 4,7 litara na 100 kilometara. Intervali održavanja od 30.000 kilometara ili dve godine, šta god se pre dogodi, takođe bi trebalo da doprinesu ekonomičnosti Renault Ekpress-a.

Ekpress počinje sa 14.190 evra, Kangoo Rapid voli najmanje 17.350 evra. Obe cene su neto cene bez PDV-a. Ako ih zbrojimo, Ekpress iznosi 16.886 evra, a Kangoo Rapid 20.647 evra.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button