fbpx
Automobili

Audi RS3 za 2022. pogođen nedostatkom poluprovodnika

Prvi primeri nove generacije Audija RS3 Sportback za 2022. godinu i limuzina koji treba da budu u Australiji možda neće biti opremljeni sa kompletnom listom tehnologije koja je prvobitno obećana, jer Audi nastavlja da upravlja uticajima globalne nestašice poluprovodnika.

Novi Audi RS3 pridružio se spisku evropskih vozila pogođenih krizom kompjuterskih čipova, jer kompanija pokušava da zadrži proizvodne linije u pokretu.

Prema veb-sajtu Audi Australije, sledeće funkcije bi mogle da budu nedostupne na novom RS3 do daljnjeg: praćenje mrtvog ugla, upozorenje na poprečni saobraćaj pozadi, upozorenje o bezbednom izlasku, četvorosmerni lumbalni deo prednjeg sedišta, funkcija masaže prednjih sedišta i 360 -sistem kamere stepena.

Sva gore navedena sigurnosna pomagala su tehnološki teška i ne mogu funkcionisati bez niza poluprovodnika.

Iako bilo koja kombinacija ovih funkcija može biti nedostupna u bilo kom trenutku, Audi Australia kaže da bi kupci trebalo da kontaktiraju svog prodavca za informacije specifične za njihovu narudžbu vozila.

Vozi je savetovano da će kupci Audija RS3 imati dva izbora: da prihvate vozilo bez pogođenih karakteristika radi brže isporuke ili da odluče da sačekaju dok artikli ne postanu dostupni kasnije.

Kupcima koji odluče da se odreknu ključnih karakteristika biće nadoknađeni troškovi tehnologije koja nedostaje. Drive je kontaktirao Audi Australia da potvrdi koliko će kupci dobiti za svaku nedostajuću funkciju.

Alternativno, kupci mogu izabrati da „ostave svoje porudžbine kakve jesu“ i sačekaju dok se tehnologija ne vrati.

Međutim, Audi Australia kaže da „nije u mogućnosti da pruži procenjeni datum isporuke dok funkcije ponovo ne postanu dostupne“, dodajući da „prodavci pomažu kupcima kroz ovaj proces“.

„Značajan broj kupaca RS3 bira da ostavi svoje porudžbine kakve jesu“, rekao je portparol Audija u Australiji za Drive.

„Nijedna funkcija nije izbrisana sa RS3, ali neke funkcije su povremeno nedostupne zbog trenutnih ograničenja u snabdevanju kojima upravljamo, kao i svi brendovi, pa čak i druge industrije.

„Tamo gde su neke funkcije privremeno nedostupne, klijentima dajemo priliku da uklone te funkcije i dobiju nadoknadu.“

Bežično punjenje telefona i praćenje pritiska u gumama – koji su postali nedostupni u brojnim Audi vozilima krajem prošle godine, usred pritiska poluprovodnika – vratili su se (krajem marta 2022.).

Očekuje se da će prvi primerci novog Audija RS3 za 2022. stići u australijske salone sredinom 2022. po ceni od 92.200 dolara plus troškovi na putu za Sportback, ili 94.700 dolara za limuzinu – nakon rasta cena u februaru.

Za više detalja o motorima i standardnim funkcijama, kliknite ovde za potpuni vodič za cene i specifikacije Drive-a.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button