fbpx
Automobili

Alfa Romeo usvaja petogodišnju garanciju u Australiji, ostavljajući BMV, Porsche među poslednjima sa tri

BMV, Bentlei i Porsche su među poslednjim markama u Australiji koje nude samo trogodišnju garanciju, nakon ovonedeljne najave da Alfa Romeo povećava svoju garanciju.

Alfa Romeo je u utorak potvrdila: „[Naša] vozila će biti isporučena sa petogodišnjom neograničenom garancijom na kilometražu, zamenjujući prethodnu ponudu od tri godine ili 150.000 km.

„Pored toga, sva nova vozila će takođe biti standardno obuhvaćena petogodišnjim paketom pomoći na putu, koji je produžen za dve godine.

Portparol BMV-a u Australiji rekao je za Drive: „Ne planiramo da menjamo našu ponudu garancije u ovom trenutku.

Drive je kontaktirao Bentlei i Porsche za komentar, a ova priča će biti ažurirana sa odgovorima. Maserati takođe nudi trogodišnju garanciju, zajedno sa BMV-ovom sestrinskom markom Mini.

Ovi premijum brendovi su podržani sa manje od polovine garancije u odnosu na dva najjeftinija automobila u Australiji, Kia Picanto i MG 3, koji obe nude sedam godina pokrića.

Ogromna većina proizvođača u Australiji sada nudi petogodišnje garancije, a nekoliko – uključujući Kiju, Haval, MG i SsangIong – nudi sedam.

Mitsubishi zahteva 10-godišnju garanciju, međutim uslovi garantuju pet godina – i dostupnost još pet godina, samo ako se vozilo servisira isključivo u okviru Mitsubishi mreže dilera.

Od 20 najprodavanijih brendova u Australiji, BMV – koji je na 13. mestu – jedini je koji ne nudi najmanje pet godina pokrivenosti.

Jedini drugi mejnstrim brendovi koji nastavljaju sa trogodišnjom garancijom su Mini (koji je u vlasništvu BMV-a), Ram i Fiat.

Proizvođači superautomobila male količine Lamborghini, Ferrari i McLaren takođe nude samo trogodišnju garanciju kao standard.

Ranije ovog meseca, ACCC – australijski najveći nadzor potrošača – izneo je Mazdu na sud, navodeći da je u brojnim prilikama propustila da ispoštuje legitimne zahteve garancije.

U nastavku možete pogledati trenutne standardne ponude garancije za svaku marku koja se prodaje u Australiji.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button