fbpx
Automobili

Alfa Romeo Tonale je odložen na početak 2022. godine zbog zabrinutosti zbog hibridnih performansi – izveštaj

Predstojeći mali terenac Alfa Romeo Tonale odložen je.

Izvori su rekli industrijskoj publikaciji Automotive Nevs Europe, lansiranje kritičnog novog malog SUV-a Alfa Romea pomereno je na početak 2022. godine, nakon što je izvršni direktor novog brenda Jean-Phillippe Imparato zahtevao „bolje performanse“ od vodećeg plug-in hibridnog pogonskog sklopa Tonale-a (PHEV) .

Ipak, ostaje nejasno da li se zabrinutost Imparata odnosi na fizičke performanse vožnje od motora i elektromotora, loše performanse u pogledu potrošnje goriva ili kratki potpuno električni domet.

Novi datum početka proizvodnje početkom 2022. predstavlja odlaganje od datuma iz oktobra 2021. godine ranije navedenog u rasporedu, i otprilike tri godine nakon što je koncept Tonale debitovao na sajmu automobila u Ženevi u martu 2019. godine.

Izveštaji iz januara tvrde da će prvi proizvodni primerci Tonalea stići do evropskih dilera u novembru 2021. godine – mada će se zbog novog odlaganja taj datum pomeriti na oko marta ili aprila 2022. godine.

Iako australijsko vreme lansiranja tek treba da bude potvrđeno, sada je malo verovatno da će mali SUV Alfa Romeo stići do lokalnih salona pre sredine 2023. godine, ako je evropsko i australijsko vreme lansiranja za trenutne i prethodne modele Alfa Romeo ikakav vodič.

Opšte je očekivanje da će Tonale svoju platformu deliti sa Jeep Renegadeom i Compassom, sa vodećim PHEV pogonima u tim modelima koji razvijaju kombinovanih 177 kV iz 1,3-litarskog turbo četvorocilindričnog benzinskog motora od 134 kV / 270 Nm uparen sa elektromotorom od 44 kV / 250 Nm na zadnjoj osovini i baterija od 11,4kVh.

Benzinski motor svoj obrtni momenat šalje na zemlju pomoću šestostepenog automatskog menjača, koji se kombinuje sa e-motorom kako bi omogućio zahtevano vreme sprinta od 0-100km / h od 7,5 sekundi i 49km potpuno električnog dometa.

Automotive Nevs Europe za upoređivanje performansi navodi priključni hibrid Peugeot 3008 – vozilo razvijeno pod nadzorom Imparata, kao izvršni direktor Peugeota ​​od septembra 2016. do januara 2021. godine – sa vodećim modelima 3008 koji izvlače 221kV i 59km iz 1,6-litarskog benzinskog motora snage 150kV, dva elektromotora i bateriju od 13,2kVh.

Reinženjeringom Tonale-a kako bi se podudarao ili premašio te specifikacije videlo bi se kao prirodni rival malim sportskim SUV-ovima, uključujući BMV Ks2 M35i sa 225 kV / 450 Nm i Mercedes-AMG GLA 35 sa 221 kV / 400 Nm – varijantu koja bi mogla da nosi Alfinu sredinu sloj sportskog imena Veloce.

Obraćajući se agenciji Reuters, portparol kompanije Stellantis rekao je: “Želimo da budemo na tržištu sa najnovijom elektrifikovanom ponudom, koristeći tehnologiju i znanje kompanije Stellantis. Naši timovi u Pomiglianu snažno rade na ažuriranju proizvodne linije [u pogonu u Pomiglianu. , gde će biti izgrađen Tonale] “.

Tonale je prvi put predstavljen kao gore pomenuti koncept početkom 2019. godine, pre nego što je krajem 2019. procurio iz proizvodne klinike za ispitivanje potrošača.

Mali SUV će pratiti još manji ‘lagani’ crossover 2023. godine, zasnovan na CMP platformi matične kompanije Stellantis sa opcijom potpuno električne energije.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button