fbpx
Automobili

Acura Integra 2023 ima za cilj da pobedi sumnjiče

Integra se vraća u liniju Acura po prvi put od 2001. godine.
Gornji nivoi opreme nude šestostepeni ručni menjač, head-up displej i bežično punjenje.
Šasija i pogon se dele sa Honda Civic Si, ali sa podešavanjem vešanja specifičnim za Acura.


Uvek postoji rizik da se vrati popularna pločica sa imenom. Nostalgija prožima prethodne modele super moći, a moderne verzije mogu da blede u poređenju. Argumente o Integrasu iz prošlosti ćemo (uglavnom) ostaviti onima među vama u komentarima, a umesto toga ćemo se fokusirati na to kako se Acura Integra iz 2023. drži u odnosu na ILKS iz 2022. godine—koji zamenjuje kao Acura-ina ponuda malih automobila—i protiv Honda Civic, sa kojom deli svoj motor i osnovu.

Acura je polako radila na otkrivanju Integre, prvo pokazujući eksterijer u obliku prototipa u blistavoj Indi Iellov Pearl boji sa smešnim grafikama, a zatim nenamerno dozvoljavajući da zavirite u unutrašnjost na 24 sata Daitone. Sada smo konačno dobili priliku da izbliza vidimo nekoliko proizvodnih modela. Iako možda neće zadovoljiti ružičaste uspomene tvrdokornih fanova, to je jasan korak u odnosu na ILKS – za koji smo smatrali da mu nedostaju opcije i pogodnosti – i zanimljiva alternativa Civic Si. Naši modeli sa ekranom su bili vrhunski opremljeni, A-Spec model sa tehnološkim paketom, trenutno najviša ponuda na Integri. Predstavnici ne bi ni potvrdili ni demantovali mogućnost Integra Tipe R ili Tipe S u budućnosti.

Svi Integri dolaze sa istim turbopunjenim 1,5-litarskim inline-četvorkom iz Civic Si-a. Acura nije napravila nikakve izmene na ovom pogonskom sistemu osim Acura značke na poklopcu ventila. Motor proizvodi istih 200 konjskih snaga i 192 funte-ft obrtnog momenta kao i u Si-u, ali zvuči drugačije zahvaljujući izduvnoj postavci koja dodaje cimet-rolnu cevovoda neposredno ispred vrhova izduvnih gasova. Ovo efektivno produžava cevi i rezultira dubljom notom izduvnih gasova: ne baš fagot, recimo engleski rog, a ne oboa od trske većine četvorocilindara.

Pozadinski motor je standardni CVT automatski sa programiranim „promenama” i ručicama na volanu, tako da možete da se pretvarate da imate kontrolu nad nečim. Ako želite stvarno da menjate stepen prenosa, pređite na A-Spec i izaberite ručni menjač sa 6 brzina, koji takođe dolazi sa diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem. Uputstvo nije dostupno u osnovnom nivou opreme, jer Acura veruje da će entuzijasti koji žele da voze brzinu takođe želeti funkcije uključujući heads-up displej i bežičnu integraciju pametnog telefona, dostupne samo sa tehnološkim paketom. Svi nivoi opreme dobijaju tri režima vožnje, ali tehnički paket dodaje Individualni režim koji omogućava određeno prilagođavanje osećaja upravljanja i odziva gasa, plus prilagodljive amortizere koji nisu dostupni na Civic Si.

U pogledu dizajna, Integra je dramatičnija od bilo Civic-a ili odlazećeg ILKS-a, sa oštrim irokezom linije haube i uskim redom LED farova naglašenih nizom svetla za vožnju koje Acura naziva „šikanom“. Oštar pregib svetala je ponavljajući element niz bočnu stranu automobila, gde se linije karoserije kreću pod uglom pre nego što se podignu u prostor za zadnje točkove i četvrtinu prozora, dajući Integri nabijen izgled. Prednji kraj ima reljefni Integra logo ispod farova kao znak popularnih modela treće generacije, a moglo bi se izneti argument da sama svetla sa više sijalica podsećaju na „paukove oči“ sa četiri fara iz redizajna iz 1994. . Ali zadnji ugao je verovatno najbliži istorijskom obeležju, sa dugim zadnjim staklom i poklopcem koji se spušta između zadnjih svetala.

Čak i tako, ako tražite povratak, nećete ga naći u modelu iz 2023. „Nismo hteli da pravimo retro automobil“, kaže stariji planer proizvoda za Acura Džonaton Rivers. „Želeli smo da zamislimo da Integra nikada nije napustila sastav. Gde bi to bilo kao moderna verzija?” Rivers kaže da Integru ne vidi kao konkurenta Civicu, već kao sledeći korak napred u karakteristikama i tehnologiji u odnosu na Civic Si. „Ne postoji ni jedan panel od lima koji dele Civic i Integra, a postoje opcije dostupne na Integri koje ne možete ni da dobijete na Civic Si“, kaže on, pokazujući na 10,2-inčni digitalni klaster u unutrašnjosti, grejana sedišta sa memorijskom funkcijom i ELS audio sistem sa 12 zvučnika.

Unutrašnjost, Integra je prostrana i prijatna na dodir. Izgled je sličan Civic-u, sa širokom konzolom u kojoj se nalazi mjenjač i prostor za odlaganje koji vodi do ekrana osjetljivog na dodir na instrument tabli. Ali instrument tabla u Integri je terasasto postavljen radi više vizuelnog interesa, a mrežasti umetci su dijamantski uzorak, a ne saće koje se nalazi u Hondi. Dok A-Spec paket prvenstveno uključuje spoljašnje promene kao što su sjajno-crne obloge prozora i 18-inčne aluminijumske felne, tehnološki paket dodaje bežičnu podlogu za punjenje, ambijentalno osvetljenje i ekran osetljiv na dodir od 9,0 inča koji zamenjuje osnovni 7,0-inčni ekran.

Acura radi lepe stvari sa unutrašnjim materijalima, a sintetička koža sa umetcima od mikro antilop — još jedna nadogradnja tehnološkog paketa — toliko je meka da ćete želeti da je mazite. Ne bismo to preporučili u unutrašnjosti bele orhideje. U stvari, uopšte ne bismo preporučili belu unutrašnjost od mikro antilopa, ali ako se odlučite za crnu ili crvenu boju, vaše prljave oznake na rukama neće se pojaviti tako brzo.

Sedišta su udobno ojačana, sa dosta prostora za noge napred i pozadi. Visoki vozači bi mogli da negoduju zbog zvučnika postavljenih na visini iznad otvora vrata i malog gubitka prostora za standardni krovni otvor, ali mi ostali možemo samo da se zaglavimo i uživamo u dobro osvetljenoj unutrašnjosti. Zadnja sedišta su takođe privlačna i preklapaju se u podelu 60/40. Dizajn hečbeka i velikodušni prtljažni prostor pružaju dovoljno prostora za prtljag ili čak velike i glomazne predmete kao što su kolica.

Acura nije objavila brojke o potrošnji goriva, i iako su motor i menjač isti kao kod Civic-a, Integrina težina i promene u podešavanju menjača će verovatno dovesti do drugačijeg nivoa žeđi. Ipak, bezbedno je pretpostaviti nešto u rasponu od 31 milja po galonu u kombinaciji sa Civic Si-ovim procenjenim EPA.

Znamo da cene počinju od oko 30.000 dolara, a potpuno napunjen primer sa A-Spec i tehnološkim paketom bi trebalo da završi u rasponu od 30.000 dolara. Rezervacije Integre su sada otvorene i automobili bi trebalo da budu u dilerima do kasnog proleća.

Ovaj sadržaj je uvezen sa {embed-name}. Možda ćete moći da pronađete isti sadržaj u drugom formatu, ili ćete možda moći da pronađete više informacija na njihovoj veb lokaciji.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button