fbpx
Uncategorized

2023 MG 4 početni detalji za Australiju, do oktobra

Kineski proizvođač automobila MG otkrio je početne detalje o tome šta bi mogao biti jedan od najjeftinijih električnih automobila u Australiji kada stigne između jula i septembra 2023., hečbek MG 4 iz 2023.

Očekuje se da će u trećem kvartalu 2023. godine (od jula do septembra), MG 4 – slične veličine kao Toiota Corolla ili Hiundai i30 hečbek – biti ponuđen u izboru između tri modela, sa dve baterije koje nude do 450 km zahtevanog dometa

Cene tek treba da budu potvrđene, mada u Velikoj Britaniji novi MG košta ekvivalentno 40.000 dolara u vožnji za početni model, dok se penje na 50.000 dolara u vožnji za vodeću verziju dugog dometa.

Ovo bi ga stavilo na kurs da bude novo najpristupačnije električno vozilo u Australiji, ispod GVM Ora Standard Range hečbeka od 44.490 do 47.891 dolara – i malog SUV-a MG ZS EV Ekcite od 46.195 do 49.130 dolara.

Međutim, rukovodioci MG Australia su upozorili da MG 4 možda neće imati titulu najjeftinijeg električnog automobila.

„Mislim da najjeftinije nije nužno naš apetit, barem ne zato što se radi o vrednosti“, rekao je šef marketinga MG Rick Vhaite grupi australijskih medija, na pitanje da li će MG 4 postati novi najjeftiniji električni automobil u zemlji.

„Daćemo sve od sebe da budemo sigurni da je to neverovatno ubedljiv predlog za tržište.

Na pitanje da li bi MG 4 bio jeftiniji od MG ZS EV, gospodin Vajt je medijima rekao: „Lepo je imati rivalstvo među bratom i sestrom, hajde da to samo kažemo. Ali mislim da je važno da razumemo šta je kompletna kompozicija modela je.”

Vreme dolaska u drugu polovinu 2023. koje je naznačio MG Australia predstavlja kašnjenje od nekoliko meseci u odnosu na prethodno najavljeno vreme prve polovine — pripisano kašnjenju u obezbeđivanju snabdevanja iz fabrike u Kini.

„Zaista se radi o potražnji, ponudi i proizvodnom kapacitetu… Prvobitno smo hteli da to dobijemo malo ranije, a u smislu onoga što pokušavamo da uradimo u vezi sa specifikacijama u liniji modela, za to je potrebno dosta malo (vreme na telefonu) sa fabrikom“, rekao je gospodin Vajt medijima.

Očekuje se da će tri varijante biti dostupne u Australiji, sa izborom između dve veličine baterija 51kVh i 64kVh, sa 350km i 450km zahtevanog dometa vožnje u evropskom VLTP testiranju.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button