fbpx
Uncategorized

2023 Lekus RKS350h Sports Lukuri recenzija

2023 Lekus RKS350h Sports Lukuri
Lekus-u nisu strana elektrificirana vozila. U stvari, prodaje tehnologiju unutar svojih vozila – zajedno sa matičnim brendom Tojota – skoro dve decenije. Moglo bi se reći da je Lekus bio pionir hibridnog pogona, ili je u najmanju ruku pomogao da se tehnologija približi masama.

Sada sa 20 godina pod paskom stvarajući luksuzne hibride, japanski proizvođač se vratio sa svojom petom generacijom RKS-a, a mi smo za volanom Lekus RKS350h Sports Lukuri visoke specifikacije 2023.

To je proveren pogon, ali želimo da saznamo da li je ceo paket još uvek u rangu sa luksuznim titanima kao što su BMV Ks5, Mercedes-Benz GLE i Audi K7.

Koliko košta Lekus RKS350h u Australiji?
Tradicionalno jedan od pristupačnijih velikih luksuznih SUV-ova, Lekus RKS asortiman za 2023. počinje od 87.500 dolara pre troškova na putu i ​​završava se na 126.000 dolara (plus ORC) Lekus RKS500h. U poređenju sa svojim rivalima, RKS linija, u celini, ostaje relativno pristupačna.

Specifikacija koju imamo za ovu recenziju je Lekus RKS350h Sports Lukuri AVD iz 2023. po ceni od 111.900 dolara pre troškova na putu. Budući da je model sa višim specifikacijama u opsegu, relativno je malo što možete dodati u pogledu opcija, iako naš automobil dobija Enhancement Pack 2, koji donosi digitalni retrovizor, pomoć pri parkiranju i panoramski krovni otvor.

Kao deo paketa opreme Sports Lukuri, dobija jedinstvene aluminijumske felne od 21 inča, prilagodljivo varijabilno vešanje, presvlake od polu-anilinske kože, grejanje volana sa umetcima od drveta, električno preklapanje i naginjanje zadnjih sedišta, kao i grejanje i ventilaciju zadnjih sedišta.

Sav ovaj komplet dolazi preko i iznad manje specificiranih RKS varijanti, koje dobijaju delove i delove kao što su električna vrata prtljažnika, lako dostupno vozačko sedište, električno podesiva prednja sedišta sa grejanjem i hlađenjem, bežično punjenje pametnog telefona, Mark Levinson zvuk sa 21 zvučnikom sistem, sistem kamera od 360 stepeni i prilagodljiva duga svetla.

Što se tiče motora ispod haube, RKS350h AVD pokreće 2,5-litarski četvorocilindrični hibrid, koji šalje snagu na prednje točkove preko kontinualno promenljivog automatskog menjača i na zadnje preko e-osovine koja nije fizički povezana sa prednjim točkovima.

Koliko prostora Lekus RKS350h ima unutra?
Unutrašnja prezentacija Lekus RKS nove generacije je upečatljiva, posebno u interesantnoj šemi boja našeg automobila. Odabire tamno smeđu kožnu presvlaku koja se povezuje sa crnim ukrasima i umetcima od drveta.

Izgleda elegantno i moderno, dok je tehnološki prednji deo prekriven nizom ekrana koji su u neposrednoj viziji vozača. Postoji udobna količina prostora za vozača u prvom redu, dok se položaji sedišta mogu prilagoditi bezbrojnim električnim kontrolama.

Skladištenje je takođe zgodno. Tu je kanta na centralnoj konzoli sa bočnim otvaranjem, dva velika držača za čaše sa povišenim platformama za posebno velike boce, dok se skriveni utor nalazi ispred birača menjača (sa ležištem za bežični punjač za telefon). Pri ruci su USB-C i USB-A portovi, plus gumirani utor za ključeve i slično.

Sviđa mi se način na koji su kontrole klime prikazane unutar samih točkića, i iako je to sistem koji radi hladnije nego što biste očekivali, brzo se oživi i ohladi kabinu u toplijim danima.

Umesto tradicionalnih ručki, RKS koristi dugmad na vratima koja „iskaču“ otvaraju vrata. Čudna je stvar menjati se radi promene, a to ponekad može značiti da putnici ne mogu da ih koriste dok se vrata ne otključaju. Ovo se može promeniti u podešavanjima infotainment-a, ali čudno je da se brave ne zamenjuju kao standard. U najgorem slučaju dolazi do ručnog povlačenja vrata jednostavnim povlačenjem dugmeta za otpuštanje vrata dvaput (umesto pritiska).

Prostor u drugom redu je ogroman, a oblikovana sedišta se lepo uklapaju u formu. Što se tiče pogodnosti, drugi red sadrži dva USB porta, zastore za sunce, džepove za karte, kontrole vazduha, ventilisana i grejana vanbrodska sedišta, preklopni naslon za ruke i veoma duboke džepove na vratima.

Prtljažnik sadrži 612L sa podignutim sedištima, koji se povećava na 1678L sa preklopljenim električnim drugim redom. To je prostor za prtljažnik kvadratnog oblika koji omogućava maksimalan prostor, dok je podnica ujednačena sa ivicom prtljažnika. Ispod poda prtljažnika nalazi se komplet za popravku guma.

Da li Lekus RKS350h ima Apple CarPlai i Android Auto?
Glavni problem sa starijim Lekus automobilima bili su zastareli i loše integrisani infotainment sistemi. Ovo više nije slučaj sa Lekusovim novijim proizvodom, koji uključuje jednostavan i efikasan ekran osetljiv na dodir sa bezbroj funkcija.

Glavni info-zabavni ekran ima ukupan dijagonale 14,0 inča i dolazi sa mogućnošću glasovne komande tako da uopšte ne morate da komunicirate sa ekranom. Tu je i ugrađena navigacija i digitalni radio.

Mape i grafika su jasne i omogućavaju lepo gledanje, dok je korisničko iskustvo mnogo bolje nego ranije zahvaljujući jednostavnim prečicama koje možete da pritisnete na ekranu. Ceo ekran može da pokreće bežični ili žičani Apple CarPlai ili žičani Android Auto po želji.

Lekus RKS takođe ima Lekus Connected Services koji omogućava daljinski pristup vozilu preko povezanog pametnog telefona, omogućavajući vlasnicima da provere nivo goriva u automobilu, daljinski zaključavaju i otključavaju, plus kontaktiraju hitne službe u slučaju nesreće i omogućavaju praćenje ukradenog vozila. Pristup je komplementaran za prve tri godine.

Ima manje prilagođavanja sa digitalnom instrument tablom ispred vozača, ali ona prikazuje niz relevantnih informacija uključujući podatke o gorivu i brzini. Više sam voleo da pogledam head-up ekran, koji može da se menja između različitih ekrana i prikazuje više informacija u visini očiju.

Zvučni sistemi Marka Levinsona koji se nalaze u Lekus vozilima su neki od najboljih u audio zabavi, po mom iskustvu, a napor sa 21 zvučnikom u ovom RKS350h je neverovatan. Bas zvuči bez pucketanja ili distorzije pri većoj jačini zvuka, a jasnoća zvuka je veoma impresivna.

Koju bezbednosnu tehnologiju ima Lekus RKS350h?
Pored ukupno osam vazdušnih jastuka, Lekus RKS asortiman računa na niz aktivnih bezbednosnih stavki da bi se postigao gore navedeni bezbednosni rezultat.

To uključuje autonomno kočenje u slučaju nužde uključujući pomoć pri raskrsnici, detekciju biciklista i pešaka, prepoznavanje saobraćajnih znakova, upozorenje o napuštanju trake, centriranje trake, adaptivni tempomat, upozorenje na poprečni saobraćaj pozadi, praćenje mrtvog ugla i pomoć pri bezbednom izlasku.

RKS greši na strani opreza, uvek se uključuje ranije nego kasnije kako bi izbegao potencijalne sudare. U okviru infotainment menija možete da promenite da li monitor pažnje vozača pišti kada vozač skrene pogled sa puta, ali često lažno upozorava čak i kada gledate pravo ispred sebe.

Koliko košta održavanje Lekusa RKS350h?
Svi Lekus automobili dobijaju garanciju od pet godina/neograničenih kilometara. Ova vremenska linija je sada u osnovi standardna cena za sve.

Trebalo bi da se servisira svakih 12 meseci ili 15.000 km (šta god je prvo), dok servisiranje sa ograničenom cenom znači da ćete prvih pet godina plaćati 695 dolara za svaku posetu. Vlasnici Lekusa takođe imaju pristup programu pogodnosti za vlasnike Encore tokom tri godine, koji uključuje ponude za popust na gorivo, pristup odabranim događajima i servisiranje automobila na pozajmicu ili preuzimanje/odlazak.

Osiguranje Lekus RKS350h košta 3487 dolara godišnje. Ovo je zasnovano na uporednom citatu za 35-godišnjeg muškarca vozača koji živi u Chatsvoodu, Novi Južni Južni Jugoslaviju. Procene osiguranja mogu da variraju u zavisnosti od vaše lokacije, istorije vožnje i ličnih okolnosti.

Kako vozi Lekus RKS350h?
Unutra se etablirao kao luksuzan automobil, ali da bi kompletirao paket, Lekus RKS350h treba da se vozi kao luksuzni SUV.

2,5-litarski četvorocilindrični motor ispod haube daje kombinovanu snagu od 184 kV (između električnih i benzinskih motora) na sva četiri točka. U praksi, hibridni pogonski sklop reaguje živahno i deluje brzo pod opterećenjem gasa. Otvoreni udar motora nije toliko impresivan, iako je dovoljno brz za svakodnevne obaveze bez osećaja preopterećenosti.

Nije turbopunjen kao njegov RKS350 stabilan kolega, i iako ćete uštedeti novac na gorivu, RKS350h nema prefinjenost koju dobijate od motora sa turbopunjačem. Motor se vrti pod ubrzanjem i može čak biti pomalo grub nakon pokretanja, jer se motor povećava da bi napunio hibridnu bateriju.

Ipak, razmena između benzina i električne energije je besprekorna. Tamo gde se neki proizvođači bore da neometano prelaze između alternativnih izvora napajanja, Lekus je stara ruka u igri koja zna kako da pruži gotovo neprimetno iskustvo.

Od Lekusa bismo očekivali mekši kvalitet vožnje koji apsorbuje udarce, ali Lekus RKS350h je bio čvršći nego što se očekivalo. Bez pada na najniže nivoe osećaja nesreće ili nervoze, RKS350h samo ima čvršću početnu reakciju na neravnine i nesavršenosti na putu. To je i dalje vrhunska prisebnost, iako se oslanja na dinamiku, a ne na potpunu udobnost.

Postavite ga na niz uglova i RKS350h drži svoje telo uspravno i zategnuto. Upravljač je oštar i definisan, ali je u isto vreme lagan i lak za manevrisanje kada je automobil postavljen po gradu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button