fbpx
Uncategorized

2023 Hiundai Palisade: Za ovu generaciju nije planirana hibridna ili električna energija

Porodični SUV Hiundai Palisade ne treba da usvoji hibridni ili električni pogon u svom trenutnom obliku, jer starija platforma na kojoj se zasniva ovaj model ne može lako da prihvati buduću tehnologiju.

Na pitanje o mogućem uvođenju hibrida, plug-in hibrida ili električne energije za Hiundai Palisade, glavni planer proizvoda Hiundai Australia, Andrev Tuitahi, rekao je australijskim medijima da “ne u ovoj generaciji”.

Umesto toga, trenutna generacija Palisade će u međuvremenu nastaviti sa svojim postojećim 2,2-litarskim turbo dizel pogonom na sve točkove i 3,8-litarskim benzinskim V6 pogonom na prednje točkove – obe podržane osmostepenim automatskim menjačem.Bilo koji oblik elektrificirane snage za Hiundai Palisade će morati da sačeka na promenu modela sledeće generacije za otprilike tri ili četiri godine.

Potpuno električni Hiundai Ionik 7 – veći SUV blizanac tek puštenog Hiundai Ionik 5 – trebalo bi da bude u prodaji u Australiji do kraja 2023. godine, iako tačan termin tek treba da bude zvanično potvrđen.

Dok je dizajn Hiundai Ionik 7 predstavljen kao koncept brenda Seven, Drive razume da bi verzije za izložbene salone trebalo da budu predstavljene sredinom sledeće godine.

Hibridna varijanta Hiundai Santa Fea koja štedi gorivo – koja je koristila sličan pogon kao i Kia Sorento Hibrid – trebalo bi da stigne u Australiju do kraja ove godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button