fbpx
Uncategorized

2023 GVM Tank 300 recenzija: australijski prvi pogon

2023 GVM rezervoar 300
Očekuju se nova izdanja automobila za lansiranje – a tu je i GVM Tank 300. U novije vreme, možda samo novi LandCruiser serije 300 koji je sada u prodaji i Ineos Grenadier, koji će uskoro krenuti u prodaju, pariraju Tank 300 u pogledu iščekivanja kada su u pitanju vagoni sa pogonom na sva četiri točka.

Interesovanje za ovaj retro, ​​4VD koji izgleda čvrsto kao nokti je neverovatno. To pokazuje da nije samo establišment ono što privlači svu pažnju kada je u pitanju novi off-road hardver.

Znamo da Australijanci posebno vole 4k4 vozila, duple kabine i velike vagone, ali čak smo i mi bili iznenađeni kolikim interesovanjem je vladalo za novi Tank 300. Takođe možemo potvrditi da to interesovanje takođe znači smanjenje privlačnosti.

Gde god da smo uzeli Tank 300 na našu lansirnu vožnju, bili smo preplavljeni ljudima koji su ili želeli da znaju šta je to, ili koji su tačno znali šta je to i želeli su da ih izbliza pogledaju. Da li retro – skoro stari evropski – stil odgovara? Mislimo da je tako.

Iako će biti neizbežna poređenja sa nekim od legendi koje se prodaju na ovom tržištu, smatramo da postoji nekoliko ključnih konkurenata za Tank 300 na našem lokalnom tržištu – ipak, više o tome za minut. Prvo se vratite na stajling.

Tank 300 izgleda kao deo, iz bilo kog ugla, u bilo kojoj kompaniji, i radi upravo ono što kupci očekuju. Ima onu kutijastu privlačnost serije 70, ili Grenadira; nešto što su neki moderniji, homogeniji dizajni previdjeli.

U slučaju Grenadira, to je skoro direktna reakcija na moderne stilske teme. Takođe, za privlačnost na ovom tržištu biće i način na koji Tank 300 reaguje na aftermarket. I mislim da ima i taj ugao.

Koliko košta GVM Tank 300 u Australiji?
U početku smo mislili da će Tank 300 biti lansiran u Australiji kao hibridna ponuda, ali neposredno pre lansiranja, asortiman je proširen da uključi nehibrid koji testiramo pri lansiranju. Asortiman počinje sa Tank 300 Luk Petrol od 46.990 dolara pre troškova na putu, zatim Ultra Petrol koji ovde testiramo od 50.990 dolara pre troškova na putu.

Prelazak na Tank 300 Luk Hibrid košta od 55.990 dolara pre troškova na putu, dok je vrhunski hibrid Ultra Hibrid od 60.990 dolara pre troškova na putu. U vreme testiranja, GVM citira gore navedene cene i kao cene sa vožnje. Zato imajte to na umu kada planirate svoj budžet.

Luk je prilično dobro opremljen, ali prelazak na Ultra donosi još više standardnih karakteristika. Uključuju aluminijumske felne od 18 inča, obloge sedišta od napa kože, električno sedište vozača u osam smerova sa funkcijom masaže i četvorosmerno električno lumbalno, grejanje i hlađenje prednjih sedišta, grejani volan sa kožnom oblogom, Infiniti audio sistem sa devet zvučnika, bežični punjenje pametnog telefona, ambijentalno unutrašnje osvetljenje u 64 boje, trodelna zaštita podvozja, blokada prednjeg diferencijala (pored brave zadnjeg diferencijala na Luk-u) i kućna utičnica od 220 volti u prtljažniku.

To je pored Luk-ovih LED prednjih i zadnjih svetala, dvostrukih ekrana od 12,3 inča, krovnog otvora, režima kontrole puzanja i okretanja rezervoara van puta, kamera od 360 stepeni i još mnogo toga. Da biste pročitali kompletan pregled cena i specifikacija, kliknite ovde.

Imajte na umu da je GVM Tank 300 ispravan, robustan terenski automobil o čemu svedoče brave diferencijala, uporne ploče i sistem pogona na sva četiri točka niskog dometa. Dakle, ima neku očiglednu, da ne kažem uspostavljenu konkurenciju na ovom tržištu. Iako bi veličina mogla biti malo drugačija, mislim da su Toiota Fortuner, Mitsubishi Pajero Sport i Isuzu MU-Ks upravo u najboljoj tački segmenta u koji se Tank 300 naglo kreće.

Koliko prostora ima GVM Tank 300 unutra?
Od samog početka, mislim da su prostor kabine, praktičnost i izvedba impresivni. Lako je zaboraviti kada uđete u kabinu da je Tank 300 srednji, a ne veliki SUV.

Kvalitet upotrebljenih materijala, dizajn i izvedba, zajedno sa uklapanjem i završnom obradom, sve su ono što očekujemo od etabliranog proizvođača. Drugim rečima, to je vredan pažnje gotov proizvod za brend izazivača u ovoj zemlji.

Na prednjim sedištima ima dovoljno prostora, a vidljivost je takođe odlična. Tank 300 se oseća baš kao robusni terenski automobil, ali sa kvalitetnim detaljima koje robusni terenci nikada nisu mogli da izvedu.

Povišen položaj sedenja, zajedno sa kvadratnim ivicama samog tela, osiguravaju da uvek možete da vidite gde postavljate Tank 300 i da se osećate kao da sedite iznad saobraćaja u svakom trenutku.

Tenk 300 sedišta pet, iako bih uračunao četiri odrasle osobe na duže putovanje. Ima mesta i za prtljag, 400L sa drugim redom koji se koristi na takvom putovanju.

Ako ste porodica sa aktivnom decom, Tank 300 će sa lakoćom progutati potrebnu sportsku opremu. Za brzo poređenje veličina, Tank 300 je manji od Ford Everesta, ali veći od RAV4.

Kao što je jedan od njih rekao kada su stali da pogledaju, „Jeep Vrangler kupujete kada vam je potrebna praktičnost kabine i skladištenje“. To je jedna od onih linija na koje sam poželeo da sam se setio.

Dvostruki USB-A portovi u drugom redu će putnike učiniti srećnim, a ima više nego dovoljno prostora za kolena i noge da im bude i udobno.

Prostor za odlaganje kroz centralnu konzolu, džepove na vratima i pretinac za rukavice je koristan, a naći ćete praktične načine da odložite sve male predmete koje svakodnevno nosite sa sobom u automobilu. Bežično punjenje pametnog telefona udvostručuje se kao bezbedno mesto za odlaganje vašeg glomaznog telefona, umesto da pokušava da ga natera da bezbedno sedi u držaču za čaše radi svađe. Klizni poklopac korpe za skladištenje koji pokriva držače za flaše savršen je za ključeve i novčanik.

Da li GVM Tank 300 ima Apple CarPlai i Android Auto?
Sve varijante GVM Tank 300 dolaze sa infotainment sistemom koji uključuje žičanu Apple CarPlai i Android Auto konekciju, iako samo Ultra Hibrid ima bežičnu CarPlai konekciju. AM i FM radio su uključeni na benzinskim modelima, ali hibridi dodaju i DAB+ digitalni radio, ali nijedna varijanta ne uključuje ugrađenu navigaciju.

Na testu smo otkrili da žični Apple CarPlai radi besprekorno. Dvostruki ekrani od 12,3 inča za instrumente i info-zabavu pružaju impresivan pogled na instrument tablu ravnog dizajna, a takođe je dobar i interaktivni ekran vozača.

Zvuk sa devet zvučnika je standardan u čitavom opsegu, sa zvučnicima bez brenda u Luk razredu i Infiniti audio u Ultra.

Za mene je ključno to što Tank 300 nema ekrane i kontrole koje su glupe i koje je teško naučiti. Sistemi menija su dubinski i više bih voleo da ne morate da ulazite u ekran info-zabave da biste isključili nešto poput elektronske pomoći pri održavanju trake, na primer, ali kada to uradite, to je prilično lako.

Što se tiče infotainment-a, povezivanje pametnih telefona je bilo odlično, podloga za bežično punjenje je dobro funkcionisala, a jasnoća poziva je bila fantastična za nas na testu. Sam ekran brzo reaguje na ulaze i nije se kvario ili zamrznuo ni na testu. Brzi test Android Auto-a je pokazao da je takođe dobro funkcionisao.

GVM u ovoj fazi nema daljinski pristup vozilu ili funkcije vozila povezane sa aplikacijom ni na jednom modelu u svom asortimanu.

Nakon lansiranja, provešćemo više vremena radeći na ekranima info-zabavnog sistema i sistemima menija da bismo ušli u više vitalnih kontrola koje su tamo. Svidela nam se činjenica da možete da kontrolišete HVAC bez potrebe da se probijate kroz ekran osetljiv na dodir, što je pametan potez GVM-a.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button