Automobili

2022. Otkriven lifting lica Dacia Duster

Izmenjeni SUV Dacia Duster iz 2022. godine predstavljen je u Evropi – model koji će verovatno biti visoko na listi želja za Dacijino predviđeno australijsko lansiranje 2022. godine.

Dacia – rumunski budžetski brend u vlasništvu Renoa – tretirala je Duster revidiranim dizajnom spoljašnjosti u skladu sa svojim najnovijim modelima Sandero i Logan, plus nova unutrašnja tehnologija i dodatak automatskog menjača sa dvostrukom spojkom.

Nove jedinice prednjih svetala sa dnevnim svetlima u obliku slova I (prema Sandero-u) i revidiranim šablonom prednje maske imaju napred, a tema u obliku slova I nastavlja se na zadnja svetla pozadi.

Prerađeni dizajn zadnjeg branika i novi aluminijumski točkovi od 16 i 17 inča „stavljeni na test u vazdušnom tunelu“ tvrde da su poboljšali aerodinamiku, kombinujući se sa efikasnijim gumama (nudeći smanjenje otpora kotrljanja za dva točka za 10 odsto -drive modeli) za smanjenje emisije CO2 za 5,8 g / km u verzijama sa pogonom na sve točkove.

Unutrašnjost, novi 8,0-inčni ekran osetljiv na dodir za info-zabavu, koji standardno nudi žičanu Apple CarPlai i Android Auto, DAB radio, šest zvučnika i prepoznavanje glasa je standardno. Kao opcija mogu se dobiti bežični Apple CarPlai i Android Auto, zajedno sa ugrađenom satelitskom navigacijom.

Ostala ažuriranja unutrašnjosti uključuju novu presvlaku sedišta od tkanine, redizajnirane naslone za glavu prednjih sedišta i višu središnju konzolu sa kliznim naslonom za ruke. Automatska kontrola klime i grejanje prednjih sedišta na vodećim modelima prenose se sa modela pre lifta.

Novo za 2021. godinu je prikaz 4k4 monitora u okviru sistema za zabavu na modelima sa pogonom na sva četiri točka, koji prikazuje uglove nagiba i kotrljanja, kompas, visinomer i „zbirni dnevnik“ terenskog putovanja.

Dacia tvrdi da je razmak od tla od 217 mm i 214 mm za modele sa prednjim pogonom i pogonom na sve točkove, zajedno sa uglom prilaska od 30 stepeni, uglom preloma od 21 stepen i uglovima odlaska od 33 do 34 stepena, u zavisnosti od modela.

Ispod poklopca motora, 1,3-litarski turbobenzinski benzinski četvorocilindrični motor snage 110 kV / 250 Nm dobija šestostepeni automatski menjač sa dvostrukom spojkom, dok evropski benzinski i TNG motor sa 74 kV snage 74 kV postiže veći rezervoar za benzin.

Ostali motori u ponudi uključuju 1,0-litarski turbo-benzinski trocilindraš od 66 kV / 160 Nm, 1,3-litarski turbo-benzinski četvorocilindar od 96 kV / 240 Nm i 1,5-litarski turbo-dizel četvorocilindar od 85 kV / 260 Nm, svi upareni sa šest priručnici sa brzinom i pogon na prednje točkove, omogućavaju dostupnu opciju pogona na sva četiri točka za 1,5-litarski dizel motor.

Snižavanje maloprodajnih cena nedostatak je aktivnih bezbednosnih karakteristika, sa autonomnim kočenjem u nuždi, prilagodljivim tempomatom, upozorenjem na napuštanje trake, asistencijom zadržavanja trake, prepoznavanjem saobraćajnih znakova i nadzorom pažnje vozača, a sve to nije dostupno ni na jednom Duster zaštitnom vozilu.

Dostupno je nadgledanje mrtvih tačaka, zajedno sa zadnjim parking senzorima, asistencijom za zadržavanje uzbrdo, kamerama za višestruko prikazivanje i, kod modela sa svim šapama, kontrolom spuštanja sa brda.

Preuređena Dacia Duster iz 2022. godine biće u prodaji u Evropi kasnije ove godine.

Iako australijsko lansiranje brenda Dacia još uvek nije zvanično zaključano, očekujte da će Duster voditi lokalnu seriju ako bude spušten ispod sledeće godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close