Automobili

2022 Lotus Emira V6 First Edition cena i specifikacije

Ograničeni sportski automobil Lotus Emira V6 First Edition iz 2022. godine stiže u Australiju sledeće godine po ceni od 184.990 dolara pre nego što se naplate troškovi puta.

Nisko spušteni dvosed-za koji Lotus kaže da će biti predstavljen kao direktan konkurent Porsche 718 Kajmanskoj paleti-na kraju će biti ponuđen sa dve opcije motora lokalno, međutim lansirna varijanta opremljena je većim pogonom i svim dostupnim karakteristikama kao standardom .

Srednje montirani 3,5-litarski V6 benzinski motor sa pogonom Toiote, izveden iz odlazećeg Evora kupea, šalje do 298 kV/430 Nm na zadnje točkove putem izbora šestostepenih manuelnih ili šestostepenih automatskih menjača (mada tri -opalna opcija, obrtni moment je smanjen na 420Nm).

Ovo omogućava da se sprint od 0-100 km/h završi za zahtevanih 4,3 sekunde u ručnom ili 4,2 sekunde u automatskom režimu, na putu do najveće brzine od 290 km/h.

Lepljeno aluminijumsko kućište održava ukupnu težinu na 1405 kg i može se završiti u šest boja: Seneca plava, Magma crvena, Hethel žuta, tamnozelena, senka siva i nimbus siva. Laki 20-inčni kovani točkovi od aluminijuma ispunjavaju lukove.

Unutar kabine, u ponudi je sedam šema boja: crvena, crna, siva ili tamnoputa nappa koža, kao i crna alkantara sa crvenim, žutim ili sivim šavovima.

10,25-inčni centralno montirani ekran osetljiv na dodir kompatibilan je sa Apple CarPlai-om i Android Auto-om, dok 12,3-inčna digitalna instrument tabla sedi iza upravljača. Grejanje električnog sedišta je standardno, kao i kontrola klime, zadnji parking senzori, tempomat, LED svetla i start bez ključa.

Isporuke kupaca iz Australije za prvo izdanje Lotus Emira V6 počeće u julu 2022. Lokalni mrežni konfigurator trebalo bi da bude objavljen sledeće nedelje, kada će se otvoriti knjige porudžbina.

Datumi isporuke za jeftiniju 2,0-litarsku četvorocilindričnu verziju Prvog izdanja-za koju se očekuje da će krenuti od približno 150 000 USD lokalno-još nisu finalizirani, ali će verovatno početi u prvom kvartalu 2023. godine (od januara do marta, uključivo). Početni četvorocilindrični model stiže kasnije.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close