fbpx
Automobili

2022 Cupra Formentor cena i specifikacije

Objavljene su cene i specifikacije za SUV srednje veličine Cupra Formentor 2022, a prve porudžbine će biti prihvaćene početkom juna.

Cuprin vodeći model u Australiji i širom sveta, Formentor je prvi samostalni model kompanije bez Seat varijante (ono što je Mercedes-Benz za Mercedes-AMG) – iako je i dalje podržan istom MKB platformom sa prednjim i pogonom na sve točkove kao njegove kolege iz Leona i Ateke.

Četiri varijante će biti dostupne u Australiji, od kojih je svaka usko povezana sa svojom braćom i sestrama: početni Formentor V, VZ sa GTI pogonom, plug-in hibrid VZe i vrhunski VZk sa pogonom na sva četiri točka.

Cene počinju od 54.990 dolara za VZ, do 58.490 dolara za VZ i 66.490 dolara za VZk. VZe je jedini model bez nacionalnih cena za vožnju sa vožnje (RRP plus troškovi na putu su takođe dostupni), sa cenama od 63.990 do 66.990 dolara za vožnju.

Cupra modeli u Australiji će se prodavati onlajn, uz pomoć mreže od približno 12 izložbenih salona. Fiksne cene o kojima se ne može pregovarati biće norma za brend.

Pokreće početni nivo Formentor V 4Drive je verzija od 140kV/320Nm poznatog 2,0-litarskog turbo motora sa četiri cilindra VV grupe, koji pokreće sva četiri točka kroz sedmostepeni automatski menjač sa dvostrukim kvačilom za 7,1 sekundi 0- 100km/h vreme.

Formentor VZ srednjeg ranga povećava izlaz sa 2,0-litarskog turbo četvorocilindraša na 180 kV i 370 Nm – ali uprkos gubitku pogona na sve točkove, beleži brzu brzinu od 6,8 sekundi od nule do 100 km/h.

Vodeći model u ponudi je VZk, koji vraća sistem pogona na sve točkove i koristi verziju 2,0-litarskog turbo četvorocilindraša sa Audi S3 specifikacijom sa 228 kV i 400 Nm – omogućavajući 0-4,9 sekundi. 100km/h, sa istim sedmostepenim automatikom sa dvostrukim kvačilom.

U međuvremenu, Formentor VZe plug-in hibrid uparuje 110kV/250Nm 1,4-litarski turbo benzinac sa četiri cilindra sa 85kV električnim motorom, 13kVh baterijom i šestostepenim automatskim sa dvostrukim kvačilom za 180kV i 400Nm 400Nm. Vreme od 100 km/h i oko 50 km električnog dometa.

Standardne karakteristike osnovnog modela uključuju LED farove i zadnja svetla, ekran osetljiv na dodir od 12 inča za info-zabavu, digitalnu instrument tablu od 10,25 inča, kontrolu klime u tri zone, bežično punjenje telefona, platnena sedišta i kompletan paket aktivne bezbednosti Karakteristike.

Paket Leather and Pover dostupan u čitavom asortimanu donosi kožne presvlake, grejanje prednjih sedišta, električno sedište vozača sa memorijom, električna vrata prtljažnika, Beats zvučni sistem i memorijska retrovizora. Panoramski stakleni krov je takođe opcioni u celoj ponudi.

Karakteristike u paketu Leather i Pover su standardne na vrhunskom modelu VZk, kao i jedinstvena Petrol plava oprema, Supersport volan i crni bočni pragovi. VZk se može opcioni sa Brembo prednjim kočnicama, sa prednjim diskovima od 370 mm koji zamenjuju standardne rotore od 340 mm.

Čudno je da kamera od 360 stepeni koja je ranije reklamirana da je dostupna na VZk-u neće biti dostupna sve dok proizvodnja modela 2023. ne počne kasnije ove godine, sa standardnom kamerom za zadnji pogled. Drive je kontaktirao Cupra Australia za više detalja.

Za potpunu listu funkcija u ponudi, pomerite se do dna ove priče.

Knjige porudžbina za asortiman Cupra Formentor 2022. će se otvoriti početkom juna, uoči prvih isporuka koje će verovatno biti od jula nadalje (iako još uvek nisu zaključane).

2022 Cupra Formentor VZk dodaje (preko VZ):
228kV/400Nm 2,0-litarski turbo četvorocilindrični sa sedmostepenim automatskim duplim kvačilom, pogonom na sva četiri točka
19-inčne Performance Sport aluminijumske felne u crnoj i bakarnoj boji
Petrol Blue kožna sportska sedišta
Crne bočne suknje
Četvorostruki izduvni otvori
Supersportski kožni volan sa grejanjem
Grejana prednja sedišta
Električno podesivo vozačko sedište sa memorijom
Memorijski bočni retrovizori
Električna vrata prtljažnika bez upotrebe ruku
Beats zvučni sistem sa devet zvučnika (plus sabvufer)
Paket kože i snage od 2750 dolara, dostupan za V, VZ i VZe razrede, dodaje:
Kožna sportska sedišta
Grejana prednja sedišta
Električno podesivo vozačko sedište sa memorijom
Funkcija memorije za bočne retrovizore
Električna vrata prtljažnika bez upotrebe ruku
Samostalne opcije uključuju:
Panoramski stakleni krov (2100 dolara, sve varijante)
Brembo paket prednjih kočnica, sa kompletom za popravku guma (4150 USD, samo VZk)
Dostupne boje uključuju:
Nevada Vhite Metallic (besplatno)
Magnetic Tech Metallic (besplatno)
Magic Black Metallic (besplatno)
Asphalt Blue Metallic (besplatno)
Desire Red Premium (475 USD, sve varijante osim VZk)
Graphene Grei Premium (475 dolara, sve varijante)
Dark Camouflage Premium (475 dolara, sve varijante)
Petrol Blue Mat (2300 USD, samo VZk)
Magnetic Tech Mat (2300 USD, samo VZk)

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button