Automobili

2022 BMV serije 2 Coupe procurio je uoči otkrića u četvrtak

  1. jula 2021: To je to: pozdravite potpuno novi BMV 2022 kupe serije 2022 uoči njegovog zvaničnog predstavljanja ovog četvrtka, 8. jula 2021.

Slika koju je na @ Instagram delio fotograf @vilcoblok prikazuje ono što izgleda kao snimak ekrana sa zvaničnog BMV-ovog video snimka nove serije 2.

Završeno u dubokoj nijansi ljubičaste boje, veruje se da je automobil na slici M240i varijanta.

Kao što se vidi na brojnim špijunskim snimcima u proteklih 12 meseci – i skupu otkrivajućih curenja u aprilu 2020. godine, novi BMV serije 2 izbegao je tretman rešetke sa nazubljenim zupcima, primenjen na novu porodicu serije 4 i M3 / M4 duo, umesto da ima par rešetki u obliku bubrega samo delimično veći od onih odlaznog modela.

Potpisnu rešetku okružuju izvajani LED farovi sa jednim svetlosnim potpisom „anđeoskog oka“ (umesto dizajna sa dva oka viđena na drugim modelima BMV-a) i nalazi se iznad trouglastih usisnika za vazduh sa obe strane centralne rešetke – svi identični procurile slike podeljene prošle godine.

Uz bok se nalazi niz lukova točkova u stilu kutije, plus snažna linija ramena, ručke na vratima u ravnini (slične većoj Gran Coupeu serije 4) i tradicionalni BMV-ov zavrtanj zadnjeg stakla Hofmeister.

Slika ne daje pogled na zadnji kraj nove serije 2, iako se očekuju 3D LED svetla, crni spojler poklopca prtljažnika, dupli vrhovi izduvnih gasova i crni donji difuzor.

M-specifične aerodinamične kape poklopca ogledala – u kombinaciji sa njihovom bakarnom završnom obradom ‘Cerium Grei’, karakterističnom za BMV-ove srednje modele M Performance – ukazuju na to da gledamo na M240i kDrive, koji će služiti kao varijanta koja nadopunjuje do nove M2 je predstavljen krajem 2022.

Pokretaće ga 3.0-litarski turbopunjač sa šest-rednim benzinskim motorom, koji razvija 275kV i 500Nm u evropskim modelima – iako se očekuje da će australijski automobili imati veću snagu (285kV / 500Nm), kao kod većih M340i i M440i kDrive.

Pogon se standardno šalje na sva četiri točka preko osmostepenog automatskog menjača i kDrive pogonskog sistema sa pogonom na sve točkove. Nije jasno da li će modeli sa pogonom na zadnje točkove i / ili ručni šestostepeni biti dostupni za tržišta van Evrope.

Četvorocilindrične verzije benzina i dizela 220i, 220d, 225i i 230i predviđene su da se nude na prekomorskim tržištima, od kojih će većina verovatno koristiti samo pogon na zadnje točkove. Očekujte da će Australija nastaviti sa modelima 220i, 230i i M240i, kao i ranije.

Kao što je detaljno opisano u maju 2021. godine, BMV navodi distribuciju težine blizu 50: 50 i povećanje torzione krutosti za 12 procenata za novi model. M240i će biti dostupan sa zadnjim diferencijalom sa ograničenim klizanjem i prilagodljivim zaklopkama na izuzetnim primerima.

Za razliku od odlazeće serije 2, automobil „G42“ generacije nudi 51 mm duži međuosovinski razmak, plus širinu prednjeg i zadnjeg koloseka koje su povećane za 52 mm, odnosno 31 mm.

U unutrašnjosti očekujte 12,3-inčni digitalni sklop instrumenata i 10,25-inčni ekran osetljiv na dodir za info-zabavu koji će biti standardni u australijskoj paleti, orijentisani u sličnom stilu kao najnoviji BMV-ovi modeli. Glasine sugerišu da će iDrive 8 kontrolna tabla i4 i iKs električnih vozila biti dodata u seriju 2 sredinom 2022. godine.

BMV kupe serije 2 iz 2022. godine biće u potpunosti predstavljen ovog četvrtka (8. jula 2021) na Goodvood Festivalu brzine, u 18:00 AEST.

Koristeći druge BMV-ove modele kao vodič, verovatno je australijsko lansiranje krajem 2021. ili početkom 2022. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close