Region

Tuga da ti srce stane ovaj djecak nije primljen u vrtic a pogledajte zbog čega.

Ova priča je podigla Hrvatsku na noge

Majka Martina stojanovic vidno potresena i ogorčena zopočinje ovu priču i postavlja pitanje da li bi ste se vi bojali ovakvog djeteta ja ne bih i dodaje da ovakva djeca nisu zarazeni i to je strah od nepoznatog

Šimunova je najveca zelja da bude u društvu posle toliko vremena izolovanosti i po bolnicama nas dočekuju zatvorena vrata u nasem mjestu u vrticu gdje su odgojena moja druga dva djeteta jako sam zahvalna za odgoj ova dva djeteta a još vise ogorccena sto mi nisu uzeli Simuna dodaje.

Ovo nije samo Šimun, ovo su sva deca u Hrvatskoj, sva deca s posebnim potrebama. Ne drugačija, posebnija. Ovo je sramota našeg grada, naše države. I nije politički – priča mama.

Šimun je bio jedini koji nije primjljen u vrtic a razlog je bio da moće biti opasan po djecu i sebe Majka dodaje da se obracala raznim institucijama i da su doktori iz Zgreba rekli da reba da ide u vrtic.

– To nije samo vrtić. Za svako normalno ljudsko pravo koje to dijete treba konzumirati ja izgubim s pola svoje porodice hrpu živaca, vremena, resursa – dodaje mama

Direktorka vrtica Terezija Nmeec je izjavila da je ova godina bila sa mnogo vise zahtjeva za upis i da su zbog toga kriterijumi bili strožiji te dodaje da u njihova dva vrtica idu djeca takodje i s aposebnim potrebama e da sa njima radi i poseban radnik i dodaje da Simun je rizičan u smislu sto je nedavno operisan i zbog padova i povreda i zbog katetera koji nosi io da misli da bi mu bolje bilo jos neko vrijeme sa majkom kroz renhabilitaciju i da ovde nikako nije rijec o diskriminaciji djeteta i ljidski prava.

Ipak na kraju su stigle ohrabrujue vijesti da od jeseni Šimun ide u vrtic na jedan sat sa majkom dok se malo ne adaptira oni su bili na razgovoru u vrticu Malačak i direktorka se izvinula i rekla da niujednom momentu nisu mislili da diskriminisu malog Šimuna nego da su sve to uradili misleci na njegovu bezbednost i da je donesena prava odluka da se prvo pokusa adaptirati i prilagoditi svemu što ga novo čeka pa posle ce da vide sta i dalje ide.

izvor:www.danasnje.com

.

Povezani clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close