Zdravlje

Svinjski kotleti na žaru sa jabučnom salsom

Svinjski kotleti na žaru sa jabučnom salsom

Svinjski kotleti i voće su dva ukusa koja se zaista dobro slažu. Dakle, kada budete spremni da to testirate, isprobajte ove svinjske kotlete na žaru sa jabučnom salsom. Hrskave jabuke, sveže začinsko bilje i začinjeni jalapenos preko svinjskih kotleta sa dimljenim grilom.

Zvuči ukusno, zar ne? Ali, ako imate mališane u porodici i želite da se uverite da salsa od jabuka nije previše začinjena, evo saveta! Ili ostavite jalapenos vani ili potražite papriku glatke kože i bez belih linija. To je znak da su jalapenos na blagoj strani.

SASTOJCI Izaberite sastojke: 3 kašike. maslinovog ulja 1 kašika. jabukovog sirćeta 1/2 kašike. Čili u prahu 1 kašičica. Cimet 1 kašičica. So 4 svinjska kotleta Sok od 2 limete 1/2 kašike. maslinovog ulja 2 crvene jabuke (jezgra i kockice) 2 Jalapenos (uništeno i mleveno) 1 crveni luk (na kockice) 1/2 kašičice. So 1/4 Tsp. Biber 1/3 šolje svežeg cilantra (sitno iseckanog)

Kombinujte maslinovo ulje, sirće, čili u prahu, cimet i sol u plastičnoj vrećici. Namočite svinjske kotlete u marinadi preko noći, ravnomerno ih premazujući okretanjem kesice nekoliko puta. Zagrejte visoki roštilj sa zatvorenim poklopcem 10-15 minuta.

U međuvremenu sastojke salse kombinujte u srednjoj posudi (da biste sprečili porumenje, poslednje isecite i dodajte jabuke). Otvorite poklopac roštilja i spustite na srednju temperaturu. Kuvajte kotlete 5 minuta na jednoj strani bez ometanja, a zatim preokrenite i kuvajte još 5 minuta, dok unutrašnja temperatura ne bude 145 ° F. Pustite da se meso odmori 5 minuta, a zatim prelijte salsom od jabuka.

http://danasnje.com

Povezani clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri jos
Close
Back to top button
Close
Close