Društvo

Poslanici će razmotriti pocetnicke vozačke dozvole.

Poslanici su spremni da razmotre diplomirane vozačke dozvole, u kojima će novo kvalifikovanim vozačima biti zabranjeni putevi noću i tokom ranih jutarnjih sati.

Odbor za saobraćaj – stranačka grupa poslanika koja pažljivo ispituje Odeljenje za saobraćaj (DfT) – 2. septembra održava sesiju dokaza na kojoj će razmotriti zašto su mladi i početnici vozači statistički veći rizici kada su u pitanju saobraćajni sudari. i žrtve, i kako se to može ublažiti.

Komitet će saslušati razne stručnjake za bezbednost na putevima i kampanje iz organizacija kao što su RAC i Brake. Jedna osoba koja će govoriti na sesiji dokaza je dr Neale Kinnear, šef nauke o ponašanju u TRL-u (Laboratorija za istraživanje saobraćaja). Prema Telegraphu, Kinnear procjenjuje da bi GDL šema mogla spriječiti oko 400 smrtnih slučajeva ili teških povreda svake godine, zauzvrat spasivši ekonomiju 200 miliona funti godišnje.

GDL-ovi su mogli da vide vozače koji su nedavno prošli test ograničeni ne samo na to koje doba dana mogu voziti, već i na starosnu dob i broj putnika koji mogu da prevoze. Pored toga, možda će morati da odvoje određen broj sati iza volana pre nego što budu mogli da polažu praktični vozački ispit. GDL šeme takođe mogu postavljati ograničenja koliko moćan automobil novog vozača može biti.

Motoristi starosti između 17 i 24 godine najviše su u opasnosti od smrti ili povreda u saobraćajnim nezgodama i, iako su smrtni slučajevi neprestano padali do 2012. godine, plasirali su se od tog datuma. Vozači stari između 17 i 19 godina čine samo 1,5 posto vlasnika dozvola, ali su uključeni u gotovo jednu od 10 nesreća, dok četvrtina onih od 18 do 24 godine ima nesreću u roku od dve godine od polaganja testa.

U svom pregledu bezbednosti na putevima za 2019. godinu, DfT je rekao da će istražiti da li sistem GDL-a treba uvesti na nacionalnoj razini.

Ministri su se ranije udaljili od GDL-a, delom jer se suočavaju sa kritikama zbog posebno strogih, a delom zbog zabrinutosti da bi mogli da ograniče sposobnost novih vozača da obavljaju posao na smenama. Ali zabrinutosti zbog stope nesreća, zajedno s uspješnim GDL shemama u zemljama među kojima su Novi Zeland, Švedska i dijelovi Australije, naveli su ministre da pomnije prouče ovu ideju.

Motoristi već automatski gube vozačku dozvolu ako u prve dve godine nakon polaganja ispita prikupe šest kaznenih poena, a britanska šema licenci za motocikle, iako nije puni GDL, postavlja ograničenja u pogledu uzrasta i snage snage bicikla, sa najsnažnijim bicikli nisu dostupni onima mlađim od 21 godine.

Najavljujući istragu za 2019. godinu, ministar za bezbednost na putevima Majkl Ellis rekao je: “Želimo detaljnije da istražimo kako diplomirane vozačke dozvole ili njeni aspekti mogu pomoći novim vozačima da ostanu u bezbednosti i smanje broj ljudi koji su ubijeni ili povređeni na našim putevima. . ”

U maju 2018. godine tadašnji ministar za ceste Jesse Norman napisao je da je „Ministarstvo saobraćaja odlučilo da uvođenje GDL-a u Severnoj Irskoj koristi kao pilot za prikupljanje dokaza o potencijalu GDL-a u Velikoj Britaniji“. Diplomirane vozačke dozvole treba da budu uvedene u Severnoj Irskoj tokom ove i sledeće godine, pošto vlasti pokušavaju da smanje stopu nezgoda.

Izvor www.danasnje.com

Povezani clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close