Zanimljivosti

POKUSAJTE OVAJ TRIK:Sipajte Coca colu u wc solju i gledajte sta ce se desiti.

Coca-Cola je vaša pomoć u kući

Coca-Cola je vaša pomoć u kući
Koka-kola nije samo osvežavajući napitak, već se može koristiti i u mnoge druge svrhe. Većina ljudi zna da deluje, na primer, protiv rđe. Ali da li ste takođe znali da ovaj slatki napitak takođe može pomoći u lečenju uboda meduze? Pored toga, može se koristiti i za mnoge druge dosadne tegobe. Koks se takođe može koristiti za uklanjanje žvakaćih guma sa kose. A da li ste znali da je Coca-Collu izumio farmaceut u 19. veku?

Apotekar, John Pemberton, izumio je Coca-Colu 1886. To je bilo derivat alkoholnog pića Vin Mariani. Pemberton je stvorio svoju kola, koju je nazvao Pembertonovom francuskom vinskom kokom. Kada je alkohol zabranjen u državi Atlanta, gde je 1886. živeo John Pemberton, umesto vina u svoj je napitak ubacio šećerni sirup i nazvao ga Coca-Cola.

Trebalo ga je razblažiti vodom, a piće se prodavalo u vrčevima. Kasnije je šećerni sirup pomešan sa gaziranom vodom i tako je nastala soda, kakvu poznajemo danas.

Broj sjajnih upotreba sode ne prestaje. To može biti prava pomoć u domaćinstvu i štedi vam mnogo novca.

Na sledećoj stranici možete pronaći super praktičan video koji objašnjava kako možete koristiti Coca Cola za čišćenje VC-a.

U videu možete videti kako ova žena efikasno čisti toalet pomoću Coca-Cole. Tačno primećuje da je zapravo prilično bizarno: ako Koka to može učiniti u vašem kupatilu, šta to čini vašem telu kada ga pijete?

Međutim, Coca-Cola je sigurno daleko jeftinija od sredstva za čišćenje čaša i bar toliko efikasna. Video pokazuje da je bezalkoholno piće u nekim zemljama čak i jeftinije od vode. Prilično ludo! Nije ni čudo što ga mnogi piju.

Izvor www.danasnje.com

Povezani clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close