Zdravlje

Pečena šunka sa kolom i javorovom glazurom

Pečena šunka sa kolom i javorovom glazurom

Kola i javorov sirup se u ovom receptu spajaju zajedno sa smeđim šećerom kako bi stvorili divnu glazuru za pečenu šunku. Napravite ovaj recept za pečenu šunku za sledeći praznični obrok!

SASTOJCI Izaberite sastojke: 1 potpuno kuvana šunka, u kosti (približno 8 do 9 kilograma) 3/4 šolje smeđeg šećera 1/2 šolje kole 1/2 šolje javorovog sirupa 1/2 kašičice. cimeta 1/4 Tsp. od Đumbira

Zagrejte rernu na 325 stepeni. Šunku položite ravnom stranom nadole (sa kostima nagore) na veliku tepsiju obloženu folijom. Pomoću malog noža zarežite dijamantski uzorak na šunki. Pokrijte celu šunku labavo folijom. Pecite u rerni 15 do 20 minuta po kilogramu.

U tanjiru spojite smeđi šećer, kolu, javorov sirup, cimet i đumbir. Pustite da zavri, a zatim smanjite toplotu i dinstajte nekoliko minuta dok ne počne da se zgušnjava. Povremeno promešajte. Otprilike 30 minuta pre nego što se šunka završi sa kuvanjem, kašikom prelijte pola glazure preko cele šunke. Vratite se u rernu ,, nepokriveno, da biste nastavili da pečete.

Posle još 15 minuta kašikom prelijte preostalu polovinu glazure preko šunke. Kuvajte poslednjih 15 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da odmara 15 do 20 minuta. Služite i uživajte!

http://danasnje.com

Povezani clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri jos
Close
Back to top button
Close
Close