Priče

OVO JE SIN TOME ZDRAVKOVICA.

Njegove pesme nije mogao da razume,dok nije poceo da se zaljubljuje.

Gordana je ubrzo napustila Srbiju posle smrti njenog supruga.Toma i Goca su bili u braku 18 godina.Upoznali su se u Torontu.1978. godine dobili su sina Aleksandra i ubrzo se preseljavaju u Srbiju.Zivot sa Tomom je bilo uvek pun iznanadjenja.

Tomina supruga nam prica:Za Tomu je muzika bila sve.U pocetku braka nisam ni shvatila ali kasnije sam uvidela sta za njega znaci muzika,da je njegov zivot.Svaka njegova pesma je bila istina.

Izvor youtube

Uvek je govorio: “Da sam obrazovan, verovatno bih dostigao vecu slavu.” Ali, slava mu nije mnogo znacila. Samo mu je bilo vazno da ga ljudi vole.

Gordana i Aleksandar vec dve decenije zive u Torontu.I njegov sin se bavi muzikom.Ima svoj studio gde se bavi elektronskom muzikom.

izvor youtube

Kad saznaju ciji sam sin, prvo me pitaju kako sam odrastao uz njega. Nekada sam se predstavljao kao Aleksandar Sasa, da bih izbegao teret prezimena Zdravkovic. Bio sam premlad kada je umro, tek kasnije sam shvatio koliko on znaci za muziku i za druge ljude i sta je ostavio iza sebe – rekao je jednom prilikom Aleksandar, koji je imao 13 godina kada je njegov otac umro.

Sa svojih 16. godinakada sam poceo da se zaljubljujem,poceo sam tek tada da shvatam njegove pesme.

Poslednjih dana u bolnici, znao je da je kraj. Rekao mi je: “Uzmi ovo dete i bezi odavde. Nemoj da ovo dete vidi rat.” On je kao mali preziveo rat, i hteo je da sto pre odvedem sina da i on to ne dozivi,rekla nam je Gordana.

– Nisam imala šta da trazim ovde. Nisam imala posao. Poslednjih godinu dana mnogo novca smo potrosili na njegove lekove. Vratila sam se u Kanadu, gde sam zivela kad sam i njega upoznala. Ipak, Srbija je za mene i dalje dom.

Izvor www.danasnje.com

Povezani clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close