Vesti

Mala Sofija slavi svoj prvi rodjendan.

Ako ne ove naucice da duva svecice sledece godine.

Beba Sofija boluje od spinalne misiscne atrofije i kojoj je potreban lek koji kosta 2,1 miliona dinara,danas puni godinu dana.Umesto da duvaju svecice,igraju i ispracaju goste,njeni roditelji obelezavaju u znak borbe i potrage za novcem,da bi njihova mezimica disala,hodala i jela.

Foto printscreen

Sofija se rodila kao zdrava beba i data joj ocena 9.Prvih mesec dana bilo je uredu sve,u drugom mesecu su roditelji primetili da nesto nije u redu jer ne pomera rucice,sa dva i po meseca utvrdjena joj je retka bolest,ali smrtonosna neuromisicna bolest.Deca sa ovom dijagnozom zive najvise dve godine.

Za pomoc u lecenju ove devojcice pokrenute su brojne akcije, a do kraja maja aktivan je i humanitarni broj 1415 koji je otvorilo banjalucko udruzenje “Srce na dlanu”. Pozivom na broj donirate jednu marku za Sofijin prvi korak.

Zato bi najlepsi, najpametniji poklon za njen rodjendan bio bi upravo da se sakupi neophodan novac. Dosad je sakupljeno 700.000, a da bi Sofija slavila drugi rodjendan, djuskala, radovala se poklonima, deli je jos 1,7 milion dolara. Rec je o leku koji se uzima jednom u zivotu, a najkasnije do navrsene druge godine zivota deteta.

Izvor www.danasnje.com

Povezani clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close