Zdravlje

Jabuke umočene u more

Jabuke umočene u more

Evo jedinstvenog preokreta u klasičnoj poslastici uz vatru! Ove jabuke umočene u more unose puno ukusa u svaki zalogaj! Odlična poslastica za manje od 10 dolara.

SASTOJCI Izaberite sastojke: 6 Granni Smith jabuka, opranih i temeljito osušenih, sa pop štapićem umetnutim u svaku jabuku 2 kašike putera 1 rukav graham krekera, smrvljen 1 vreća belog sleza 1 paket čipsa od mlečne čokolade A šolja mini čipsa od čokolade

U velikoj šerpi rastopiti puter i umešati beli slez. Nastavite da mešate na umerenoj vatri dok se beli slez potpuno ne otopi. Prebacite smešu belog sleza u srednje duboku posudu. Pažljivo umočite svaku jabuku do kraja u smešu belog sleza i pustite da višak kapne. Stavite ih na lim za pečenje obložen pergamentom (s ispraznim štapićima uspravno).

Napomena: Smeša belog sleza je super lepljiva, zato nemojte biti iznenađeni ako pokuša da se zalepi za vaš pergament papir. Stavite jabuke u frižider na 20 minuta. U srednje tanjiru ili u mikrotalasnoj pećnici otopite čips mlečne čokolade. Prebacite čokoladu u srednje duboku posudu. Stavite zdrobljene graham krekere u malu, ali duboku posudu.

Izvadite jabuke iz frižidera i umočite ih na 2/3 puta u rastopljenu mlečnu čokoladu. Jabuke umočene u čokoladu odmah umočite u smrvljene graham krekere (oko 1/3 puta gore). Ako želite, dodajte mini čips od čokolade na dekorativni način. Stavite u frižider do služenja.

http://danasnje.com

Povezani clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri jos
Close
Back to top button
Close
Close