Automobili

Ferrari Thoroughbred, SUV sa četiri sjedista i sa najnovijom platformom

Tehničar zadužen za Cavallino predviđa neke detalje modela koji će obećati revolucionarni brand.

Prvi SUV u povijesti Ferrarija stiže 2022. godine i bit će trkački konj, pravi “probojni”: to je ono što je obećao Michael Leiters, glavni tehnički direktor proizvođača, pred mikrofonima engleskog AutoCara. Automobil će iskoristiti novu građevinsku platformu, predviđenu za uokvirivanje svih modela prednjih motora u godinama koje dolaze, od nasljednika Portofina do 12-cilindričnog super GT-a.

Konkretno, Troubrored će biti konfiguriran tako da nudi udoban kokpit s četverosjeda: koji bi mogao značiti karoseriju s četvoro vrata, još jednu prvu u kronikama marke. Dizajn – koji je osmislio Centro Stile, pod vodstvom Flavioa Manzonija – definiran je bliskim radom s inženjerskim odjelom kuće. Preovlađujuća značajka zasigurno će biti visina tla, što je dobro i za uživanje u nekoliko izleta, ako ne i izvan kolnika, barem na neravnim cestama.

Međutim, uprkos većem težištu od ostalih Crvenih, vozna dinamika na putu, obećavaju oni iz Maranela, nadživeće se i očekivati. Čak i što se inovacija tiče, čini se da je Purosangue predodređen da redefinira koncept SUV-a visokih performansi: Leiters, u stvari, podvlači kako će se “175” projekt – kako ga interno nazivaju – u svakom pogledu razlikovati od sportskih uslužnih programa. Stoga potencijalno oslobođen direktne konkurencije.

To nije sve: u Maranellu se radi i na drugoj platformi, koja će služiti za modele sa srednjim motorom, kao što je F8 Tributo. Obje arhitekture će smjestiti motore sa 6, 8 i 12 cilindara. Motor V6, točnije, iz dijelova Maranella nedostaje od 1973. godine, godine u kojoj je završena proizvodnja Dino 246. Svi motori mogu se kombinovati s više ili manje sofisticiranom tehnologijom elektrifikacije i sa stražnjim ili integralnim prijenosom vuče. Čistokrvni, što je želio pokojni Sergio Marchionne, dio je onih 15 novih vozila koja su u Maranellu spremna da budu na tržište između sada i 2023, kao dio plana za širenje ponude koja je bez presedana u epu Italijanskog proizvođača. A sportski će program biti glava koja će povećati prodaju, otvarajući novu klijentelu za Cavallino.

Povezani clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close