Vesti

Doktor Lazic bio je i ostao nas HEROJ.Prijatelji otkrivaju kakav je Lazic bio.

Doktor Lazic je juce preminuo od korona virusa u svojoj 65. godini.

Doktor Lazic je juce preminuo od korona virusa u svojoj 65. godini.Osim porodice i prijatelja za doktorom Lazicem tuguju i njegove kolege.Kolege imaju samo reci hvale,bio je drug,dobar drug,bio jeborac u svom poslu kao na frontu,tako i sa koronom i ako je bio u rizicnoj grupi.

Doktor Laza kao sto su ga kolege zvale bio je omiljen medju njima.To je covek koji je bio do zadnjeg dana u Urgentnom centru i ako je bio u velikim faktorima rizika,imao je bronhijalnu asmu,ali nije hteo da odustane i da se povuce.Izjavio je dr Goran Stanojevic.

Povodom njegove smrti oglasio je Uprava klinickog centra Nis.

Bio je covek koji je casno i hrabro stojao rame uz rame na svim linijama fronta.Bio je covek,drug i najdrazi kolega.Covek koji je golim rukama oziveo mnoga srca ratnika u Sarajevu.Imao je nevidljivog neprijatelja koji ga je uzeo,i tada je bio na prvim linijama i ako je znao da je za njega veliki rizik.Hiljade bitaka je dobio,ali ovu poslednju nije.Zauvek ce ostati u nasim srcama.Izjavili su iz uprave.

Oprostajno pismo doktora Lazica

Njegova prijateljica je na svom profilu objavila

“Danas nas je napustio prim. dr Miodrag Lazić, hirurg, veliki čovek, moj veliki prijatelj, učitelj, drugi otac.

U daljem obracanju je napisala da je doktor Lazic ako mu se desi nesto lose objavi njegove poslednje reci:

‘Otišao sam časno i pošteno. Kao direktor UC dva meseca pred penziju, stajao sam ispred svojih ljudi, dragih doktora i sestara. Stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio, naprotiv, bio sam ispred svih znajući da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik, ali čast i ponos mi nije dozvoljavao da se sklonim. Takav sam bio na Krajiškom ratištu godinu dana, na Sarajevskom ratištu četiri godine, za vreme NATO bombardovanja.

Neću da odem tiho, hoću da odem onako kakav sam bio čitav život, a to znaju moji prijatelji, kolege, porodica.

Svi su mi govorili da se sklonim, ali ja to sebi nikad ne bih oprostio. Moji voljeni Krajišnici, prijatelji iz Republike Srpske za koje sam živa legenda zauvek iskreno će plakati svi jer su uvek verovali da sam neuništiv.

Koliko sam ovih dana dobio poruka podrške. Volim vas zauvek. Moji unuci i unuka Mila ostaju bez dede, ćerke i sin da ne tuguju nego samo napred.

Budite ponosni na mene. Drage moje kolege, Marija, Boki, Brale, Kando, Sunčica i Macan, drage moje sestre koje ste mi uvek verovale, zbogom.

Voljenoj Ani, ratnom drugu i ženi poruka: budi hrabra i čvrsta zbog dece i unuka, a gore na onoj strani, jednoga dana bićemo ponovo zajedno.

U Nišu mojim prijateljima poseban pozdrav. Poslednja mi je želja da me ispratite pesmom ‘Marš na Drinu‘. Doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda”.

Izvor Danasnje

Povezani clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close