Automobili

2021 Volkswagen Atlas

2021 Volkswagen Atlas

Volksvagen je Atlas ažurirao za 2021. glatkijim stilom, više tehnologija i već dostupnošću osnovnog motora, turbo četvorocilindraša. Ne-turbo V-6 ostaje dostupan na svim nivoima opreme osim na osnovnom; oba motora se uparuju sa osmostepenim automatskim menjačem.

Ovde složite obloge, a ovde uporedite Atlas 2020 i 2021. Tri standardna reda sedišta nose do sedam osoba (šest ako dobiju kapetanske stolice drugog reda). Novo za 2020. godinu, Atlas Cross Sport je srodni dvoredni model pokriven odvojeno na Cars.com; uporedite ovde dva SUV-a.

Zbunjujuće je što Volksvagen takođe proizvodi polugodišnji dodatak – 2021.5 Atlas – sa nekim manjim promenama koje ću detaljno opisati u nastavku. Informacije o tom modelu možete pronaći na stranici modela Atlas 2021. godine. Testirali smo dobro opremljeni Atlas iz 2021. godine sa V-6 i AVD, ali takođe ocenili verzije sa prednjim pogonom i četvorocilindričnim pogonom.

Stajling je dovoljno subjektivan da ga retko komentarišem, ali Atlas-ove vizualne promene za 2021. čine ga prijatnim SUV-om – nešto što ne bih mogao da kažem za model 2018-20. Otkrio sam da je ta verzija blokantna i zauzeta, čak i nakon što je Redakcija Cars.com posedovala jednu godinu.

U osvežavanju, Volksvagen je izvršio neko toliko potrebno zaokruživanje elemenata napred, slično onome što vidite na Cross Sport-u. Nestale su prečke za ribež sira na rešetki Atlas-a, zamenjene novom rešetkom s vitkijim, jednostavnijim rešetkama.

Oni se protežu u farove sa zakrivljenim okvirima za 2021. godinu, a sve to čini izgled manje kvadratnim. Obloga branika povlači se sa svojih nekadašnjih istaknutosti, a dostupne obloge R-Line linije daju istaknute vanbrodske otvore. Manje se promenilo pozadi, gde Atlas ostaje podjednako kutijast kao i uvek – propuštena prilika, ali ono što se desilo unapred shvatiću kao dovoljno dobro.

Troredni SUV-ovi mogu bezbedno da pogreše na strani udobnosti vožnje u odnosu na rukovanje kotletima – roditelji baš i ne urezuju rampe na ovim platformama – ali Atlas se uvek isticao mešanjem njih dve. Tuning suspenzije i upravljanja se ne menjaju za 2021. godinu, rekli su mi zvaničnici Volksvagena, i to je sasvim u redu.

Okretanje volana zahteva lagani napor, ali omogućava brzo i odlučno uvrtanje. Brzi manevri dovode do početnog kotrljanja karoserije, ali ogibljenje zadržava razumnu smirenost kroz zamašne krivine. Rivali poput Hiundai Palisade i Kia Telluride, koji su obojica noviji na sceni, osećaju se sveže u pogledu kontrole tela, ali ako vam je cilj samo udobnost, Atlas je otprilike dobar kao i na masovnom tržištu SUV srednje veličine.

Štaviše, to je bilo sa 20-inčnim točkovima našeg testnog automobila, koji dodaju određenu oštrinu udara – iako ništa previše neprikladno – u odnosu na 18-te sa gumama sa višim bočnim zidovima koje su bile na našem Atlas-u iz 2018. godine. Apsorpcija udara preko kanalizacionih poklopaca pokazuje poliranje, kao i izolacija pri brzini autoputa.

V-6 nije tako brz kao što njegove specifikacije mogu sugerisati. Kada smo ocenili AVD 2019 Atlas V-6 naspram šest drugih trorednih terenca, postigao je drugo mesto u kategoriji pogonskih agregata. Volksvagen kaže da je promenio mapiranje softvera menjača u Atlasu 2018-20, ali stvari se uglavnom osećaju isto u modelu 2021 koji smo testirali.

Snaga je adekvatna, ali nikad bujna, i primetio sam kako se zaglavilo na preklopima sa delimičnim gasom tokom ubrzanja pri malim brzinama. Vodite nogom u manevre za dodavanje i osmostepeni automat će dovoljno brzo prebaciti u niži stepen prenosa, ali stisnite papučicu manje od toga i ona tvrdoglavo drži viši stepen prenosa.

Uprkos tome, V-6 je najjači izbor ako planirate da nagomilate – ili prikačite krmu – dodatnu težinu. Maksimalni kapacitet vuče je 5.000 funti kod V-6 nasuprot 2.000 kilograma kod četvorocilindraša. Motor se oseća dobro prilagođen i teretima na brodu: pre dve godine nagomilao sam Atlas AVD od 3,6 litara automobila Cars.com za 2018 godinu sa 3,6 litara, a pored potrebe za nekoliko nižih stepena prenosa za prolazak autoputem, V-6 podneo teret sa malim problemom.

http://danasnje.com

Povezani clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close