Automobili

2021 Volkswagen Atlas

2021 Volkswagen Atlas

Ažurirani stil čini Volksvagen Atlas iz 2021. godine prijatnijim na površan način, a njegove osnovne snage izdržavaju i dalje od toga.

Nasuprot konkurenciji: Ako je vaša motivacija puka praktičnost, porodični terenci uvek gube od monovolumena – neophodna žrtva, neki bi mogli da tvrde, da biste izbegli vožnju tostera sa četiri točka. Atlas ne eliminiše sasvim žrtve, ali ih minimizira onoliko koliko bi to mogao bilo koji SUV srednje veličine.

Volksvagen je Atlas ažurirao za 2021. glatkijim stilom, više tehnologije i širom dostupnošću osnovnog motora, turbo četvorocilindraša. Ne-turbo V-6 ostaje dostupan na svim nivoima opreme osim na osnovnom; oba motora se uparuju sa osmostepenim automatskim menjačem. Ovde složite obloge, a ovde uporedite Atlas 2020 i 2021.

Tri standardna reda sedišta nose do sedam osoba (šest ako dobijete kapetanske stolice drugog reda). Novo za 2020. godinu, Atlas Cross Sport je srodni dvoredni model koji je zasebno pokriven na Cars.com; uporedite ovde dva SUV-a. Zbunjujuće je što Volksvagen takođe proizvodi polugodišnji dodatak – 2021.5 Atlas – sa nekim manjim promenama koje ću detaljno opisati u nastavku. Informacije o tom modelu možete pronaći na stranici modela Atlas 2021. godine. Testirali smo dobro opremljeni Atlas iz 2021. godine sa V-6 i AVD, ali smo takođe ocenili verzije sa prednjim pogonom i četvorocilindričnim pogonom.

Stajling je dovoljno subjektivan da ga retko komentarišem, ali Atlas-ove vizualne promene za 2021. čine ga prijatnim SUV-om – nešto što ne bih mogao da kažem za model 2018-20. Otkrio sam da je ta verzija blokantna i zauzeta, čak i nakon što je Redakcija Cars.com posedovala jednu godinu. U osvežavanju, Volksvagen je izvršio neko toliko potrebno zaokruživanje elemenata napred, slično onome što vidite na Cross Sport-u.

Nestale su prečke za ribež sira na rešetki Atlas-a, zamenjene novom rešetkom s vitkijim, jednostavnijim šipkama. Oni se protežu u farove sa zakrivljenim okvirima za 2021. godinu, a sve to čini izgled manje kvadratnim. Obloga odbojnika povlači se sa svojih nekadašnjih istaknutosti, a dostupne obloge R-linije dodaju istaknute vanbrodske otvore. Manje se promenilo pozadi, gde Atlas ostaje podsećajući na kesice kao i uvek – propuštena prilika, ali ono što se dogodilo unapred shvatiću kao dovoljno dobro.

Troredni SUV-ovi mogu bezbedno da pogreše na strani udobnosti vožnje u odnosu na rukovanje kotletima – roditelji baš i ne urezuju rampe na ovim platformama – ali Atlas se uvek isticao mešanjem njih dve. Tuning suspenzije i upravljanja se ne menjaju za 2021. godinu, rekli su mi zvaničnici Volksvagena, i to je sasvim u redu. Okretanje volana zahteva lagani napor, ali omogućava brzo i odlučno uvrtanje.

Brzi manevri dovode do početnog nagiba karoserije, ali ogibljenje zadržava razumnu smirenost kroz zamašne krivine. Rivali poput Hiundai Palisade i Kia Telluride, koji su obojica noviji na sceni, osećaju se sveže u pogledu kontrole tela, ali ako vam je cilj samo udobnost, Atlas je otprilike dobar kao i na masovnom tržištu SUV srednje veličine. Štaviše, to je bilo sa 20-inčnim točkovima našeg testnog automobila, koji dodaju određenu grubost udara – mada ništa previše neprikladno – u poređenju sa 18-ima sa gumama sa višim bočnim zidovima koje su bile na našem Atlasu 2018. godine. Apsorpcija udara preko kanalizacionih poklopaca pokazuje poliranje, kao i izolacija pri brzini autoputa.

http://danasnje.com

Povezani clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri jos
Close
Back to top button
Close
Close