Automobili

2021 Toyota Corolla Apex Edition

2021 Toyota Corolla Apex Edition

Kad pomislite na zabavnu vožnju, pristupačne, kompaktne sportske limuzine, nekoliko imena vam odmah padne na pamet: Honda Civic Si, Volksvagen Jetta GLI, čak i novija korejska ponuda poput Kia Forte GT. Ali postoji jedno ime na koje u ovom kontekstu uglavnom ne mislite: Toiota Corolla.

Corolla se generalno smatra više uređajem, transportnim alatom u obliku automobila koji ljudi kupuju jer im je potreban pouzdan prevoz od A do B. Efikasan je. Udobno je. Pouzdan je. Ali zabavno voziti? Pa, Toiota, želeći da ponovo razmislite o tom poslednjem, ponudila je ovo: izdanje Corolla Apek Edition iz 2021. godine, dostupno na SE i KSSE oblogama. To je pokušaj kompanije da stvori nešto zabavno i zabavno da istera iz svoje skromne, pouzdane kompaktne limuzine velikog obima. Ali da li je Toiota uspela u ovom naporu? Nije u potpunosti.

Paket izdanja Apek počinje sa nekim vizuelnim štihom i ovde je prilično uspešan. Imate novu prednju masku u bronzanim i crnim oblogama, sportske standardne LED farove, nove donje bočne suknje, novi zadnji branik i opciono zadnje krilo koje ne radi ništa za aerodinamiku, ali izgleda prilično cool.

Točkovi su jedinstvenog 18-inčnog dizajna koji su i lakši i napravljeni da poboljšaju hlađenje kočnica za Apek; nude se samo u crnoj boji, kao i većina ostatka opreme i krovne ploče. Gume su agresivnije, sa izborom sezonskih ili besplatnih letnjih guma. Moj SE testni automobil urađen je u svetlo beloj boji, ali za Apek Edition su dostupne još dve boje: crna i siva.

Sve izgleda prilično dobro i moram da kažem da najnovija Corolla sigurno ne liči na transportni uređaj. Ima agresivan, podešen izgled koji je prigušeniji od onoga što biste videli na Civicu, ali bez puno lažnih panela i ventilacionih otvora koje automobil ima. Za nekoga ko traži tuner verziju svog automobila, Apek Edition je suptilan, ali efikasan. Podešeni bitovi za vešanje Veće promene u izdanju Apek su ispod kože.

Možda ćete primetiti da izgleda niže od standardne Corolle; to je zato što je Toiota prilično značajno masirala svoje vešanje. Niži je za 0,6 inča zahvaljujući novim udarcima i oprugama, a deblje šipke protiv prevrtanja doprinose njegovoj strožoj kontroli karoserije. Ali ovde nije sve u redu: učvršćivanje suspenzije koštalo je znatne troškove za kvalitetu vožnje, kakvu nemate kod Civic Si ili Forte GT.

Da, automobil se vozi prilično ravno i vrlo je dobro kontrolisan, ali samo na glatkom kolniku; kada se pločnik iscrpi ili polomi, Apek Edition odbija svoje putnike po celoj kabini, a zatim se odbija po celoj traci. Iskreno se oseća kao da je Toiota uzela neke rezervne šokove i opruge i zamenila glatku Corolinu rezervnu suspenziju nečim što bi tinejdžer mogao instalirati – da, izgleda agresivnije i ravniji u zavojima, ali automobil nije učinio prijatnijim na zavojitim putevima .

http://danasnje.com

Povezani clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri jos
Close
Back to top button
Close
Close